Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Fotboll och betting går hand i hand

Publicerat

den

Att betta på fotboll är någonting som varit populärt under en längre tid och just Stryktipset är ett av de vanligaste spelen på fotboll i Sverige. Det är Svenska Spel som erbjuder spelet och det handlar om att pricka in 13 rätt, vilket innebär rätt resultat i 13 olika matcher. På Tippat.se finns en blogg där du kan lära dig mer och även få Stryktipsförslag inför kommande spel. Stryktipsmatcher kommer exempelvis från Premier League och Allsvenskan, men även matcher i andra ligor kan förekomma. Spelet är enbart tillgängligt varje lördag, vilket är perfekt för dig som inte spelar så mycket.

Betting och fotboll

Alla spelbolag som erbjuder sportsbetting har fotboll i sitt utbud, men vilka marknader som finns tillgängliga skiljer sig åt mellan olika sajter. I stort sett är det fotboll som har flest tillgängliga marknader på alla bettingsajter då fotboll och betting går hand i hand. Det finns många olika saker att satsa på inom fotboll, inte bara vilket lag som vinner. Du kan till exempel satsa på hur många gula kort som kommer att delas ut eller vilket lag som får flest hörnor i matchen. En del spelsajter erbjuder också live streaming av utvalda matcher, som du kan titta på om du har pengar på spelkontot.

Sponsorer inom fotboll är ofta spelbolag

Sedan införandet av den svenska spellagen i januari 2019 får spelbolag lov att sponsra svenska spelbolag, vilket de även börjat göra. Det har dock sedan länge varit tillåtet utomlands, men inte i Sverige. Många av sponsorerna inom fotboll är spelbolag, Unibet kommer till exempel gå in som huvudsponsor för Allsvenskan år 2020. De kommer även vara sponsorer för Superettan. Tidigare har enbart Svenska Spel varit sponsor åt svensk fotboll på grund av deras statliga ägande, men efter 85 år är det alltså Unibet som kommer att ta deras plats. Betway är ett spelbolag som sponsrar West Ham i Premier League.

Fortsätt läsa
Annons