Kontakta oss

UTRIKES

Jo Cox mördare identifierad!

Publicerat

den

STORBRITANNIEN| Under eftermiddagen har vittnesuppgifter om det brutala mordet av parlamentsledamoten Jo Cox börjat strömma in till media.

Ögonvittnen uppger att gärningsman först brottades med två män som försökte hindra honom, när han plötsligt drar upp ett vapen som enligt vittnet, Hichem Ben Abdallah, 56,såg hemmagjort ut. ”Den såg ut som ett vapen från första världskriget eller däromkring”, säger Abdallah.

Männen backade och i detta ögonblick blev Jo Cox inblandad. Det finns uppgifter om att Cox brottades med mannen.
Adallah säger att ”Mannen tog ett steg bakåt och sköt sen så sköt han ett skott till, medan han sköt tittade han ner på marken”.

Enligt Caféägaren Clarke Rothwell så försökte en grupp män stoppa gärningsmannen efter skjutningen.
Rothwell berättar:”Han sköt den här damen en gång, sedan en gång till och när hon föll så böjde han sig fram och sköt henne ännu en gång mot hennes huvud. Någon försökte gripa tag i gärningsmannen men han drog fram en jaktkniv som han högg mot kvinnan ett dussin gånger.”

Rothwell berättar även att gärningsmannen vevade med kniven mot de vittnen som försökte stoppa honom. En äldre man blev knivhuggen i magen när han försökte övermanna gärningsmannen. De modiga vittnena slutade inte sina försök att stoppa gärningsmannen som till slut vände och flydde ner i en återvändsgränd där polisen sedan grep honom.

Vittnen uppger att den gripne mannen ropade ”Storbritannien först!”
Själva gripandet gick enligt polisen lugnt till.

Gärningsmannen är identifierad som 52-årige Birstallbon Tommy Mair.
Han beskrivs av grannar som en ensling. Polisens tekniker undersöker nu mannens hem.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons