INRIKES

Gjorde livet till ett helvete för barnfamiljen – Nu får kommunen stark kritik

TROSA | Socialtjänsten i Trosa struntade i att ta hänsyn till barns bästa när de avslog en ansökan om ekonomiskt bistånd till en barnfamilj. Barnfamiljen hotades av vräkning och riskerade att hamna på gatan. Nu får Socialtjänsten kritik av IVO.

En barnfamilj i Trosa hotades av vräkning och riskerade att hamna på gatan. De vände sig till socialtjänsten för ekonomiskt bistånd. Barnfamiljen fick avslag och det visar sig på helt fel grunder. Socialtjänsten kritiserades av IVO att ingen dokumentation om barnets bästa har tagits i beaktande som hade gett ett annat beslutmaterial för förvaltningsdomstolen och kan gett en annan utgång i beslutet.

I anmälan till IVO så har Socialtjänsten i Trosa inte tagit hänsyn till att det finns barn i familjen. Anmälaren anser att Socialtjänsten brutit tystnadsplikten vilket nu utreds av polismyndigheten. Det var under förra året som en barnfamilj i Trosa hotades av vräkning. Av socialtjänstens dokumentation framgår inte huruvida barnens bästa har beaktats när ärendet handlagts, konstaterar IVO och kräver åtgärder.

Socialtjänsten har till den 31 mars på sig att redovisa vidtagna och planerade åtgärder för IVO.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp