INRIKES

Glädjebeskedet: Fascistkopplade Turkiska riksförbundet mister statsbidrag!

trfINRIKES| Turkiska riksförbundet blir av med sitt statsbidrag och tvingas betala tillbaka över en halv miljon kronor. Turkiska riksförbundet ska nu kalla till möte om att lägga ner organisationen.

En granskning som inleddes när en företrädare för organisationen uppmanat till våld mot armenier visar att medlemsantalet riksförbundet har redovisat är felaktigt. Det var efter en manifestation i april på Sergels torg i Stockholm som Turkiska riksförbundets dåvarande vice ordförande kallade armenier för “hundar som ska dö”. Förbundet tog starkt avstånd utåt från uttalandet och vice ordföranden avgick. Men uttalandet ledde till att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som i år betalat ut en halv miljon kronor i bidrag till riksförbundet, startade en utredning.

Granskningen visade bland annat att om mannen i en familj var medlem räknades antalet medlemmar upp 4-5 gånger utifrån ett uppskattat antal familjemedlemmar, utan att någon annan i familjen registrerades. Det är bristerna i medlemhanteringen som gör att bidraget dras in.

Turkiska riksförbund har haft en hel del tveksamma aktiviteter och kopplingar till terroriststämplade fascistorganisationen Grå vargarna. Turkiska riksförbundet arrangerade under sommaren 2015 Sveriges första ISIS-vänliga demonstration. TRF hade samlats utanför Turkiets ambassad i Stockholm för att hylla landets senaste bomboffensiv mot kurdiska anti-ISIS styrkor i Syrien och i Irak. Demonstranterna skanderade ISIS-slagord.

Turkiska riksförbundet ska nu kalla till en extrakongress och enligt Yasin Ipek kan det indragna bidraget leda till att förbundet läggs ner.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. peter

    2016-10-21 den 17:18

    Visst är det bra , men ohederliga människor har en förmåga att bara byta skepnad på sin verksamhet och ta andra namn i ledningen . . vips så är det en annan förening som vill ha bidrag och allt är igång igen på samma sätt ! ! ?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp