INRIKES

Göteborgskrögare dömd för flera våldtäkter

GÖTEBORG| En etablerad krogägare i Göteborg döms för flera fall av våldtäkt tillsammans med en kollega. Med hjälp av sin status i utelivet har de lurat kvinnor, några så unga som 16 år, till en lägenhet där de drogats och utsatts för sexuella övergrepp.

En krogägare i 50-årsåldern har dömts till 6 års fängelse för våldtäkt och narkotikabrott. En 25-årig kollega och festfixare döms till 9 års fängelse. De båda har under flera år systematiskt våldtagit kvinnor; totalt finns nio målsägande. Offren har varit i åldrarna 16-23.

Med hjälp av sin överklassstatus har 50-åringen lurat hem kvinnorna till sin lägenhet. Där ska han tillsammans med 25-åringen drogat och supit ner kvinnorna tills de blivit medvetslösa för att sedan våldta dem. Männen har filmat och sparat allt material från övergreppen.

25-åringen är även misstänkt för flera andra fall av våldtäkt där 50-åringen inte är inblandad. Filmer från hans mobil visar att han under en resa till USA våldtagit åtminstone en kvinna när hon varit medvetslös.

Det var i mars 2016, då en ung kvinna anmälde en våldtäkt, som polisen fick upp spåret efter krögaren och hans medbrottsling. Polisen gjorde en husrannsakan som ledde till att de hittade filmer på våldtäkterna samt narkotika.

Våldtäkterna är inte de första problemen som 50-åringen har haft med rättvisan. Han är sedan tidigare dömd för hot mot tjänsteman och misshandel. Hans krog El Corazon på Kungsportsavenyn, Göteborg, har haft flera konflikter med facket då han bland annat utnyttjat personal och vägrat skriva kollektivavtal.

Utöver fängelsedomarna som utdelats av Göteborgs tingsrätt har krogarna fått sina alkoholtillstånd indragna. 50-åringen äger följande krogar i Göteborg:

Stockyard Burger Joint
La Gondola Trattoria
El Corazón (finns på två adresser och han äger båda.)
The Pelican

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp