Kontakta oss

INRIKES

Granskning: Borgarna återupplivar trälsystemet under bostadsbristen

Publicerat

den

BOSTADSBRISTEN| Med den rådande bostadskrisen har borgarna nya idéer om hur de kan utnyttja arbetarna. På olika hemsidor påstår de sig erbjuda gratis bostäder.

I Sverige råder det en stor bostadsbrist. I storstäderna är bostadsbristen störst och för studenter som ska börja studera kan det vara nästintill omöjligt att få tag på ett boende. I samband med detta ser överklassen hur de kan utnyttja situationen för att underlätta sina liv.

På nätet går det att hitta bostäder som enligt annonserna erbjuder gratis bostäder. Vid en granskning av annonserna är de som erbjuder bostäderna oftast en VD som driver ett företag. Bostäderna som erbjuds åt studenter är ombyggda städskrubbar och garderober. Trots att bostäderna sägs vara gratis hyrs de inte ut utan krav. För att få tillgång till bostäderna måste personen erbjuda olika tjänster som städ och barnpassning. Av alla annonser Aktuellt Fokus gått igenom har de enbart accepterat kvinnliga sökande.

uthyrare

Studenter som inte hittar något annat boende blir tvungna till att acceptera det nya trälsystemet där de får arbeta gratis med hushållstjänster vid sidan av sina studier för att inte bli hemlösa.

Borgarna får enorm kritik
Samtidigt som fenomenet växer undviker de inte kritik. På forumet flashback finns det flera trådar som hänger ut de borgerliga hyresvärdarna. Det är enbart ett fåtal tokliberala debattörer i minoritet som anser att borgarna ska vara fria att behandla arbetare hur de vill.

När borgarna bakom det nya trälsystemet blir identifierade väljer de att stänga av sina konton på sociala medier. Det enda sättet att kontakta dem blir genom att anmäla sitt intresse för bostaden genom annonsen.

Aktuellt Fokus har sökt kontakt med flera av borgarna men ingen har velat kommentera sina annonser.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

banner_uthyrare

Fortsätt läsa
Annons