UTRIKES

Grävande reportage avslöjar Donald Trumps pedofilkontakter

USA Vice News har släppt ett unikt avslöjande reportage om den superrika presidentkandidaten Donald Trump och dennes relation med en känd sexbrottsling som har bedrivit bordelliknande verksamhet med minderåriga flickor. En relation som den konservativa högerpolitikern ljugit om.

Presidentkandidaten Donald Trump är känd för att smäda sina motkandidater med alla möjliga former av förolämpningar i livesända TV-debatter. Han har kallat motkandidater för könsord, hånat minoriteter och nyligen använde han även Bill Clintons tidigare otrohetsaffär mot Hillary Clinton som ett slagträ mot Hillary då hon anklagade Trump för sexism.

Den hårda tonen och den utstuderade strategin där den superrika miljardären gör allt för att inte framstå som en politiker trots att han tillhör den absoluta makteliten själv har skapat en stark dragningskraft till Donald Trump. Många av hans sympatisörer är tidigare soffliggare och högervridna konservativa väljare som ställer sig emot den moraliskt korrupta politikerklassen i USA. Frågan efter Vice News är däremot hur pass moraliskt korrekt Donald Trump själv är.

Vice News har kartlagt den kända pedofila sexbrottslingen Jeffrey Epsteins kopplingar till den högernationalistiska presidentkandidaten. I kartläggningen kan Vice News uttryckligen bevisa presidentkandidatens samröre med Epstein som är känd för att bedrivit bordelliknande verksamhet med minderåriga flickor.

Ljög om relationen

Via sin advokat meddelar Trump att han inte har haft någon relation till Epstein, något som visar sig vara en lögn. När Vice News gräver i storyn hittar de ett uttalande från Donald Trump daterat 2002 där högernationalisten mer eller mindre skryter om det som han beskriver som en 15-årig vänskap med Jeffrey Epstein. I intervjun medgav Trump att Jeffrey Epstein hade smak för yngre kvinnor.

“Han är mycket rolig att hänga med Det sägs att han gillar vackra kvinnor lika mycket som jag gör, och många av dem befinner sig på den yngre sidan, Ingen tvekan om det – Jeffrey njuter av sitt sociala liv.” sade Donald Trump till New York Magazine.

Figurerade i FBI-utredning

Vice News redogör sedan att Donald Trump har besökt den kända pedofilen ett flertal gånger. Ofta i slutna sällskap tillsammans med dömda kriminella och rika affärsmän. Flera av Jeffrey Epsteins underåriga offer har berättat hur de har tvingats till sex med flera män under så kallade speciella tillställningar. Huruvida Donald Trump har deltagit på någon av dessa tillställningar är för närvarande högst oklart – klart är däremot att Trumps namn har figurerat i en FBI-utredning som pågick på Jeffrey Epstein.

I ett rättegångsförhör år 2010 tillfrågades Epstein specifikt om Donald Trumps roll och om det fanns minderåriga flickor i Jeffrey Epsteins och Trumps sällskap. Då valde den kända sexbrottslingen att sluta prata och åberopade USA:s så kallade femte tillägg i konstitutionen vilket är att jämföra med rätten att säga ”inga kommentarer” i svenska rättegångar.

F: Have you ever had a personal relationship with Donald Trump?
S. What do you mean by “personal relationship,” sir?
F. Have you socialized with him?
S. Yes, sir.
F. Yes?
S. Yes, sir.
F. Have you ever socialized with Donald Trump in the presence of females under the age of 18?
S: Though I’d like to answer that question, at least today I’m going to have to assert my Fifth, Sixth, and 14th Amendment rights, sir.

Vad händer nu?

Donald Trump har blivit anklagad för mycket under sin pågående presidentkandidat. Men hittills har det mest rört hans kontroversiella och rent ut sagt människofientliga uttalanden. Något som hans sympatisörer har avfärdat som propagandasnack från ”vänstermedia”. Vice News grävande reportage visar däremot upp en helt ny sida av moralisk förkastlighet hos presidentkandidatens sida på en nivå som inte ens den mest trogna högersympatisören kan försvara – nämligen kopplingar till en känd sexbrottsling som har bedrivit bordelliknande verksamhet med minderåriga flickor. Det är en koppling som kanske kan vända en hittills brännhet presidentkampanj där Trump har gått fram som en ångvält.

Upp som en sol och ned som en pannkaka? Det är den stora frågan. Frågan har börjat bli brännhet på sociala medier i USA där Vice News artikel används som ett slagträ mot Trump. Vice News är en fri mediakanal som har börjat växa om flera etablerade mediehus i USA. Mycket på grund av deras unika reportage och prisbelönta avslöjanden. I USA har den systemtrogna median precis som i Sverige vägrat att rapportera om Trumps kopplingar till pedofilen Epstein. Läs Vice News detaljerade reportage här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp