KLIMAT OCH MILJÖ

Halv miljard djur dödade i australiensiska brandinfernot

KLIMATFÖRÄNDRINGARNA   Scenerna är som hämtade från helvetet. Hela samhällen har brunnit upp. Samtidigt inkommer rapporter om att nästan en halv miljard däggdjur, reptiler och fåglar har dött i de omfattande bränderna i Australien.

Över fem miljoner hektar skog är numera bara aska och kol. Bränderna har fått enorma konsekvenser för djurlivet. Mer än 480 miljoner djur har dött i de australiensiska brandinfernot som har plågat landet sedan en tid tillbaka. Detta enligt siffror som är framtagna av forskare vid University of Sydney. Bara i New South Wales kan uppemot en tredjedel av koalabjörnarna ha blivit utplånade den senaste tiden.

Sydvästra Sidney – Foto: Wikicommons

Värden för flera hundra miljarder kronor har gått upp i rök. Lokala myndigheter bekräftar att hela samhällen har brunnit upp. Nu hotas även miljonstaden Sidney av vattenbrist. Samtidigt inkommer tapporter som pekar på nya värmerekord i flera stater.

Se förödelsen i videoklippet nedan.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp