Kontakta oss

KONSUMTION KUNGÖRELSE

Här är dagarna då det är billigast att boka hotellrum

Publicerat

den

Ingen vill betala mer än nödvändigt för ett hotellrum och många använder sig av jämförelsesajter för att få så lågt pris som möjligt. Men visste du att vilken dag du bokar kan ha stor betydelse för priset? Här listar vi allt du behöver tänka på för att få ett så billigt pris som möjligt när du bokar hotell!

Söndag ger dig lägst pris

Vilken veckodag du sover på hotell kan spela roll för hur mycket du får betala. Den billigaste dagen att sova på hotell är normalt sett söndagar. Om du kan tänka dig att åka söndag-måndag finns det ofta bra erbjudanden. Det är helt enkelt inte så många som vill sova på hotell den natten eftersom de flesta ska upp och jobba måndag morgon. De flesta vill sova på hotell mellan fredag-lördag eller lördag-söndag och därför är alltid dessa nätter dyrare. Hotellen vet att de kan ta mer för dem helt enkelt, för det är oftast då som folk är lediga från jobbet.

Söndag är den billigaste dagen att boka hotell på. Så kom ihåg: söndag = en billig hotelldag i alla avseenden!

Boka 3 till 4 veckor innan avresedatum

Om du vet i god tid att du behöver boka ett hotellrum så kan det löna sig att boka 3 till 4 veckor innan avresedatum. Då är det oftast bäst pris på de flesta hotell.

Boka 24 till 48 timmar innan

Om du inte är i särskilt god tid behöver det inte betyda att hotellrummet blir dyrare. Det kan faktiskt löna sig att inte boka tidigare än 24 eller 48 timmar innan du ska checka in. Detta beror på att de flesta hotellens avbokningspolicy gäller ett eller två dygn innan incheckning. Inom den tiden blir priserna billigare. Dessutom är så klart hotellen inte intresserade av att ha tomma rum, det är bättre att sänka priset och fylla rummen med folk än att ha ett tomt hotell.

Det kan kännas lite stressigt att boka hotell så nära inpå, men om man använder en jämförelsesajt som till exempel Hotelloo så är det lätt att se vilka hotell som har lediga rum och vilka som erbjuder de bästa priserna.

Tisdag är dyrast

Om det är någon dag i veckan du ska undvika att boka hotell så är det tisdagar. Detta är den dag då priserna är som högst under veckan.

 

Fortsätt läsa
Annons