KLIMAT OCH MILJÖ

Här är Greta Thunbergs antikapitalistiska budskap i FN-skrapan

Faksimil Youtube

KLIMATET  Kritiserade över 60 världsledare i FN-skrapan – levererade antikapitalism inför Macrons snopna min – nu hyllas hennes tal av miljontals människor som kräver rättvisa!

Det blev ett känsloladdat tal som Greta Thunberg höll under FN:s klimatmöte i New York tidigare idag. Politiska ledare som Frankrikes Emanuel Macron blev närmast utskällda av den 16-åriga aktivisten när hon konstaterade att politikerna bryr sig mer om profit än om människoliv.

– Ni sviker oss. Men unga människor börjar inse ert svek. Alla framtida generationers blickar är på er och om ni väljer att svika oss så säger jag till er: vi kommer aldrig att förlåta er. Vi kommer inte att låta er komma undan, sa Greta Thunberg i talarstolen.

I talet levererade Greta Thunberg även svidande kritik gentemot de närvarande kapitalisterna.  En av sakerna hon tog upp är kapitalisternas ideologiska tro på oändlig tillväxt, vilket är en av anledningarna till de pågående klimatförändringarna.

– Människor lider. Människor dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi befinner oss i början av en massutrotning. Och allt ni kan prata om är pengar och sagor om oändlig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?

Se hela talet här nedan!

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! ✌ Betalningsmottagare: k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp