UTRIKES

Här flippar miljardären efter ubåtskritiken

Foto: Michelle Andonian

ÖVERKLASSEN Miljardären Elon Musk försökte göra en PR-kupp i samband med grottkatastrofen i Thailand. När Musks försök inte uppskattades av allmänheten anklagade han en volontärarbetare för att pedofil.

I norra Thailand blev ett dussintal pojkar instängda i en grotta efter att ett regnoväder stängt in dem. I början av månaden lyckades dykare eskortera pojkarna ut ur grottan. I samband med katastrofen försökte miljardären Elon Musk göra en PR-kupp. Musk anlände till Thailand den andra dagen av utrymningsarbetet då mer än hälften av pojkarna kunnat lämnat grottan.

På plats visade det sig att Musks egna ubåt inte skulle fungera. Vilket gjorde honom rasande. På Twitter har Elon Musk gjort flera aggressiva utspel där han attackerar de thailändska myndigheterna och volontärarbetarna som jobbade med att få ut pojkarna.

En av Musks kritiker är den brittiska dykaren Vernon Unsworth som var på plats som volontärarbetare då han tidigare utforskat grottan.

– Den (ubåten) hade inte alls fungerat. Han (Musk) hade ingen uppfattning alls om hur grottpassagen såg ut. Ubåten var ungefär 170 centimeter lång och stel, så den skulle inte ha kunnat runda några hörn eller ta sig förbi hinder. Den skulle inte klarat av de första femtio meterna in i grottan. Det är bara ett PR-stunt, sa Unsworth till CNN.

Unsworths uttalande fick Musk att spåra ur på twitter. Bland annat anklagade Musk kritikern för att vara pedofil.

Musk har numera raderat sina tweets

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Upp