INRIKES

Här jublar LUF-toppen åt nedskärningarna i Göteborg

Faksimil Twitter

GÖTEBORG    Högre arbetslöshet, mindre social service, mer klassklyftor, stärkt kriminalitet och ökad otrygghet. Det blir konsekvenserna av den värsta nedskärningsbudgeten i Göteborgs historia. Medan människor förbereder sig på att förlora jobben jublar liberalen Hannes Sjöberg och kräver mer nedskärningar.

Det är på mikrobloggen Twitter som Liberala Ungdomsförbundets kampanjledare, Hannes Sjöberg, jublar över nedskärningarna i Göteborg. När V-politikern Daniel Bernmar delade en nyhet om avvecklingen av bemannade parkstugor, skrev Hannes Sjöberg vad han tyckte och tänkte: ”Jättebra, fler nedskärningar till folket”.

Nyheten som Daniel Bernmar delade handlar om satsningen på så kallade ”parklekar”, bemannade parkstugor som har blivit en succé hos göteborgarna. Hundratusentals besökare har sökt sig till de kommunala parkstugorna där barnfamiljer har kunnat låna cyklar, utomhusleksaker och sportutrustning. Inuti stugorna har barn kunnat måla, pyssla och spela brädspel. Men nu ska det positiva alltså upphöra.

Minskad personal och mindre social service

I praktiken innebär Alliansbudgeten att samtliga fritidspedagoger kommer sägas upp och att tusentals barn inte kommer ha några positiva mötesplatser i stadens parker. Förutom parklekarna tänker högerstyret även avveckla träffpunkter för pensionärer, avveckla ett stort antal kommunala bostäder, driva igenom privatiseringar och minska den sociala servicen i förorterna. Ungefär samtidigt kommer det bli dyrare för kommunens pensionärer då taxan inom hemtjänsten höjs. Som grädde på moset vill det lilla högerstyret även minska antalet personal i kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson har tidigare motiverat nedskärningar på stadens äldre med att Göteborg inte ska ha någon gratiskultur.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp