INRIKES

Här skäller demonstranterna ut KD-toppen

GÖTEBORG Årets första kommunfullmäktige i Göteborg inleddes med högljudda protester mot politikerna. Enligt arrangörerna som består av flera lokala protestgrupper kommer protesterna fortsätta under hela våren.

I Göteborg har flera lokala protestgrupper enats under paraplynätverket, Kommunupproret. Tillsammans kräver man ökat medborgarinflytande och ett stopp för politikernas nedskärningar, privatiseringar och sociala orättvisor. Idag var det dags för kommunupprorets första demonstration utanför kommunfullmäktige. Aktuellt Fokus var på plats och tog tempen på demonstranterna.

En av demonstranterna var LSS-aktivisten Carola som var talare för nätverket “Rädda LSS – Ta strid för personlig assistans”. I sitt tal riktade Carola skoningslös kritik mot KD-toppen David Lega.

– Regering efter regering har slaktat assistansen och värst av dem har ju Marie Antoinette här varit. Och som om det inte vore nog så sitter David Lega, den riktigt fega och gänget här inne och bara spär på. I Göteborg tar vi död på funktionsvarierade människor utan att skämmas David Lega. Men du har din assistans kvar. Du är gullig du, men jag har en nyhet till dig, vi kommer ut nu lilla gubben, fattar du det?

Till Aktuellt Fokus uppger arrangörerna bakom Kommunupproret att dagens protest bara är en försmak över vad som kommer ske i framtiden. Kommunupproret har sökt och fått tillstånd för protester utanför samtliga fullmäktigemöten under våren.

– Ju mer politikerna skiter i vanligt folk desto mer omfattande kommer protesterna bli, säger förortsaktivisten Markus till Aktuellt Fokus.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

To Top