iFOKUS

Här tar Anders Lindberg en selfie på kinesiska muren

Foto Nyheter Idag

KRÖNIKA  Sedan flera år tillbaka har Anders Lindberg, spridit Kinaskräck i tidningen Aftonbladet. Samtidigt visar det sig att Anders Lindberg har publicerat selfies på Facebook där han skryter över att han har rest till Kina…

Redan 2012 uttryckte Anders Lindberg sin aversion gentemot Kina. I en ledartext påstod han att exporterar diktatur västerut samtidigt som han gjorde ett geopolitiskt ställningstagande gällande sydkinesiska sjön. Och så har det fortsatt genom åren.

Förra året påstod Anders Lindberg att Kina styr hemliga trollarméer på Internet. I samma ledare anklagade han Kina för att ligga bakom påverkansoperationer mot Sverige. Enligt den liberala sossen Lindberg har svenskarna varit alldeles naiva när det kommer till Kina.

I mars tidigare i år varnade Anders Lindberg Aftonbladets läsare för “kinesisk propaganda“. Som exempel på denna livsfarliga kjnesiska kommunistpropaganda drar han upp kinesiska actionfilmer eftersom kineser ofta spelar hjältar. Som om det skulle skilja sig från Hollywood. Eller för den delen Bollywood och Svensk Filmindustri. Sex dagar efter att Anders Lindberg varnade för kineska actionfilmer skrev han ytterligare en ledartext där han går till angrepp mot Kina. Då gick även så långt att han påstod att det är förbjudet med Nalle Puh i Kina. I april varnade Anders Lindberg återigen för Kina. Den här gången uttryckte han oro för att Kina kan styra människors smartphones. På vilket det skulle skilja sig från FRA eller NSA nämnde han lägligt nog inte.

Av allt att döma ogillar Anders Lindberg Kina väldigt väldigt mycket. Just därför har många reagerat över att Anders Lindberg har lagt upp skrytbilder på sig själv när han har besökt Kina.

Det är på sin privata Facebookprofil som Anders Lindberg närmast stoltserar med att han har rest till Kina. Faktum är att han till och med har lagt upp ett omslagsfoto, där han tar en selfie på kinesiska muren iklädd en turistkeps med texten “Great Wall”. Se skärmklipp nedan!

Stöd oberoende alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp