Kontakta oss

LIVSSTIL

Hög tid att tänka på sommarens arrangemang

Publicerat

den

Vi går mot varmare tider och det börjar bli hög tid att fundera på sommarens arrangemang. Under de senaste åren har vi blivit mer eller mindre experter på virtuella event och arrangemang som sker digitalt.

När världen nu allt mer öppnar upp efter en lång pandemi är det många som är sugna att gå tillbaka till fysiska arrangemang och möten. Men någonting har vi också lärt oss av pandemin, att det faktiskt är möjligt med hybrida event. Ska du ordna ett hybrid event i sommar är det hög tid att börja planera, här är några saker att fundera på.

Få det fysiska och digitala att gå ihop

Att ordna ett hybrid event är något annorlunda mot att arrangera ett event som enbart är virtuellt eller enbart fysiskt. Det gäller att både dem som ser med via en skärm och de som faktiskt är på plats får en så bra upplevelse som möjligt. Därför är det högst väsentligt att planera efter båda och se till att dessa gå ihop. Om det är första gången man planerar ett hybrid event kan det exempelvis vara en bra idé att ta hjälp av sidor som ifairs som hjälper till vid hybrida event. Besök ifairs genom denna länk.

Börja planeringen i god tid

Ett av de största misstagen som många gör vad gäller planeringen och arrangering av större arrangemang, oavsett om dessa är hybrida, virtuella eller helt fysiska, är att man underskattar jobbet som det ligger i att arrangera större event. Det krävs oerhört mycket planering därför är faktiskt det allra viktigaste att börja planera i så bra tid som det bara går. Saker och ting kommer att ta längre tid än vad man först tänkt sig. Och för att minska risken för stor stress och utmattning gäller att skapa sig en överblick. Speciellt svårt kan det vara vid just hybrid event som kräver att allting ska gå ihop i en större enhet, trots att vissa kommer att delta online och andra fysiskt på plats och därmed få mycket olika upplevelser. Sådana event kan nästan vara ännu svårare att planera och man behöver tänka igenom det mesta både en och två gånger, beställa, bestämma och ta slutgiltiga beslut.

Planera in att oförutsägbara saker kan ske

Ingenting går någonsin exakt enligt planen. Även om man tänker att man varit förutseende och tänkt in det mesta så kan det alltid, och kommer för det mesta att ske någonting oförutsägbart, speciellt vid event som sker både digitalt och fysiskt. Försök därför att tänka igenom tänkbara scenarier och planera in för både en andra och en tredje lösning om just det som man tänkt sig inte fungerar när man väl står där på dagen. Allting går inte att planera inför men man kan försöka så gott man bara kan att tänka ut lösningar i förväg så att man slipper bli handfallen utifall att det sker någonting oförutsägbart. Men viktigt är också att bara inse att det troligtvis kommer att vara händelser som man inte tänkt sig, och då får det vara så. Man får försöka lösa det så gott det går.

 

Fortsätt läsa
Annons