LEDARE

Högern låter sig luras av den danska sossepropagandan

Foto: News Øresund - Mandus Örarbäck.

LEDARE   Det stormar kring danska regeringens beslut att införa gränskontroller mot Sverige. Samtidigt som svenska vänsterliberaler rasar över beskedet har SD och M gjort sig till socialdemokratins främsta propagandamegafoner.

Läget är allvarligt. Danmarks beslut innebär att tiotusentals människor som arbetar och bor på olika sidor av bron ska offras på grund av politisk propaganda. Beslutet grundar sig på att den danska S-regeringen inte vill att se att organiserad brottslighet i Sverige sprider sig till Danmark.

– Vi kan se att en utveckling i Sverige där man har sprängningar som kopplas till organiserad kriminalitet, och vill inte att det ska sprida sig till Danmark. Därför har vi beslutat att införa gränskontrollerna mot Sverige, sa den danska justitieministern Nick Hækkerup under en pressträff igår.

Ursäkta min skånska, men vad fan babblar sossegubben om? Det är ju precis tvärtom. Sprängmedlen och handgranaterna kommer till Sverige via Danmark – inte tvärtom. År 2000 började trafiken rulla över Öresundsbron. Året därpå fördubblades nästan narkotikabeslagen i Malmöregionen. Sen dess har smugglingen bara ökat och ökat. Samma sak gäller även vapensmugglingen. Öresundsbron är en smidig smugglarrutt till Sverige och danska regeringar har inte gjort något åt saken på 19 år.

Den danska gängexporten till Sverige

Sedan tidigt 1990-tal har Köpenhamn stått i centrum för norra Europas värsta gängkrig. Det var härifrån de kriminella gängen Hells Angels och Bandidos spred sig som en cancersvulst över Öresund till Malmöregionen och Helsingborg. Mellan 1994-1997 spred dessa gäng skräck över hela Norden. Offentliga skottlossningar, sprängningar och raketattacker blev vardagsmat för skåningarna. Sedan dess har den danska gängexporten fortsatt till Sverige, bland de mest kända på senare tid har vi Black Cobra och Loyal To Familia.

Det är helt uppenbart att den danska socialdemokratin sysslar med propaganda. Syftet är att ha något att skylla på. S-regeringens förhoppning är att danskarnas blickar ska vändas mot Sverige istället för Folketinget. På så sätt hoppas den danska S-regeringen vinna högerröster samtidigt som man slipper ta itu med den inhemska kriminaliteten.

SD och M gick på sossepropagandan

Goebbles hade varit blivit imponerad av den danska sossepropagandan. Hittills har två av Sveriges största partier gått på deras trick. Nämligen Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Högerledaren Ulf Kristersson gick så långt att även han upprepade det socialdemokratiska mantrat.

– Det är ett nästan övertydligt bevis på att den svenska gängkriminaliteten är ett misslyckande som nu också drabbar våra grannländer, sa Ulf Kristersson till SVT.

Enligt Sverigedemokraterna har danska Socialdemokraterna gjort nykter analys.

– Grov brottslighet från Sverige påverkar Danmark och det är rimligt att vidta åtgärder för att hindra deras framfart, sa Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Adam Marttinen till SVT.

Är väljarna idioter?

Frågan måste ställas. Tror Moderaterna och Sverigedemokraterna att väljarna är korkade? Det råder ingen brist på information om den danska gängexporten till Sverige. Vanligt folk  vet att knarket och vapnen kommer till Sverige via Danmark. Ändå låtsas Moderaterna och Sverigedemokraterna som att det är tvärtom. Det är ett tecken på hur lättduperade dessa partier är. Gränskontrollerna kommer att bli en kostsam historia. Varje dag pendlar tiotusentals arbetare över bron. Dessa kommer få det svårare. Detsamma gäller åkerier och bussbolag. Den danska symbolpolitiken riskerar att påverka den ekonomiska stabiliteten och de nykonservativa klappar händerna.

På andra sidan av det rikspolitiska fältet har vi vänsterliberaler och centerpartister som propagerar för helöppna gränser utan hänsyn till konsekvenserna. Dessa människor tycks ignorera människors skrik efter trygga gator och ordning och reda. Jag vill nog påstå att dessa är lika verklighetsfrånvända som Moderaterna och SD. Ett fenomen som genomsyrar alla gammelpartier idag. Det blir svårt att se problemen i vitögat när man är förblindad av ideologiska skygglappar.

Anställ tjugotusen nya tulltjänstemän

Varken Sverige eller Danmark behöver utökade gränskontroller. Däremot finns det ett skrikande behov av att utöka Sveriges och Danmarks samarbete mot organiserad brottslighet. Det finns också ett behov av att minska införseln av knark och vapen till Sverige. Polisen ska inte behöva göra Tullverkets jobb men så har det blivit på senare år. Resultatet är att mängder av poliser kontrollerar pendlare istället för att punktmarkera den organiserade brottsligheten.

Utbilda och anställ tjugotusen tulltjänstemän vars uppdrag är att stoppa smugglingen av knark och vapen. Låt dem patrullera på tågen, vid gränsövergångarna och kusterna. Dygnet runt hela året om. Kosta vad det kosta vill, för varje maskingevär som stoppas vid gränsen så räddas ett liv. Ett vitalt Tullverk är inte detsamma som meningslösa kontroller av pendlare. Tulltjänstemännens uppgifter ska nämligen handla om att agera mot smugglingen. Fast ska dom ens göra det är det kanske dags att gammelpartierna slutar apa efter den danska sossepropagandan.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp