Kontakta oss

INRIKES

Högerns krig mot fattiga – Kristoffer Tamson (M) ljuger

Publicerat

den

STOCKHOLM| Moderaten Kristoffer Tamson, trafiklandstingsråd vill sparka på fattiga människor genom ett förbud mot tiggeri i tunnelbanan i Stockholm. Han mörka anledningen till att resenärer känner en otrygghet försöker han driva bort tiggarna som inte passar in i hans klassamhälle.

Den explosionsartade ökningen av anmälningar om tiggeri till SL är anledningen till att Kristoffer Tamsons (M) vill förbjuda tiggeri i t-banan. 287 anmälningar om tiggeri inkom i fjol, men 3 057 om påverkade personer i Tunnelbanan.
Förra veckan slog Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholms landsting på stora trumman och ville förbjuda tiggeri i kollektivtrafiken. Fd politikerpampen Göran Person gick snabbt kort efter och uttalade sitt stöd till förbudet. Anledning hävdar man är att anmälningarna om tiggeri till SL:s trygghetsnummer har ökat med 400 procent sedan 2011.

Tidningen Dagens Arena har tagit del av anmälningarna till SL:s trygghetsnummer. De visar att totalt 284 personer ringde SL för att klaga på personer som tigger. Det kan jämföras med de 3 057 samtal som inkom med anledning av påverkade personer. En av de vanligaste anledningen till att människor känner en stor otrygghet. Klagomålen på personer som röker i tunnelbanan var i nivå med klagomålen på tiggare. Även den procentuella ökningen av anmälningar gällande tiggeri är lägre än fler andra. Exempelvis ökade anmälningarna gällande påverkade personer med mer än 500 procent, detsamma gäller anmälningarna om våld mot resenär.

I Tamsons verktygslåda finns förbud mot att sälja tidningar, spela musik, störa eller ofreda folk innanför spärrlinjen och ha med bagage som kan orsaka obehag. Dessa åtgärder ska SL införa i sommar, uppger Dagens Nyheter. Det ska också bli förbjudet att ligga ner i sittmöbler och ligga eller sitta på golvet. Men moderaten Kristoffer Tamson utspel och sparkande på fattiga människor kommer inte att göra resenärerna mer trygga i tunnelbanan. I hans klassamhälle ska fattiga gömmas undan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se