Kontakta oss

UTRIKES

Hon bötfälldes för kattvänligt budskap på väskan

Publicerat

den

kattfacepalm
HOTET MOT YTTRANDEFRIHETEN| En kvinna från Madrid har fått 100 euro i böter för att förmedlat ett positivt budskap om katter. Den sjuka historien utspelade sig efter en fotbollsmatch i Madrid i söndags förra veckan.

När Belen Lobeto var på väg hem efter att ha sett cupfinalen i Copa del Ray mellan Barcelona och Sevilla stoppades hon av kravallpolisen. Anledningen var på grund av initialerna på hennes tygväska. ACAB vilket stod för All Cats Are Beautyful.

Poliserna kände sig kränkta över initialerna och påstod att det rörde sig om poliskritik samtidigt som de hänvisade till det världskända uttrycket, ACAB – All Cops Are Bastards. Vilket är olagligt att framföra i Spanien.

allcats

Vägrade lyssna

Belen Lobeto försökte förklara för poliserna att de tog fel men uppger att hon var rädd för att bli gripen på grund av de konservativa munkavlelagarna i landet.

”Jag försökte förklara att det bara var en bild på en katt men de ville inte lyssna så jag tvingades till att hålla käften av rädsla för att bli arresterad.” skriver Belen Lobeto på Facebook samtidigt som hon lägger ut böterna för allmän beskådan.

På Facebook uppger hon även att hon tänker vägra betala böterna. Anledningen är för att hon vill att fallet ska avgöras av en domstol och inte av aggressiva gatupoliser.

böterna
Mattias Svensson
mattias.svensson@aktuelltfokus.se