INRIKES

Hovrättsförhandlingar mot kvinnomördande Soldiers of Odin-medlem

INRIKES| Idag inleddes hovrättsförhandlingarna mot Soldiers of Odin-medlemmen Martin Jonsson. Jonsson vill ha sänkt straff för den uppmärksammade grova dödsmisshandel han utsatte sin före detta flickvän för i somras.

Den 4 juni ringde Martin Jonsson till 112. Han hade då misshandlat sin före detta flickvän, Lotta Rudholm så grovt att hon inte kunde röra sig. I samtalet till larmcentralen framgick det att Lotta bara låg och stönade. I rättegången förklarade Martin Jonsson att han avbröt misshandeln och lade henne i framstupa sidoläge innan han ringde 112. Men det var förgäves. Tre dagar senare förklarades hon död.

I tingsrätten dömdes Martin Jonsson till livstids fängelse för mord. Något han överklagade med motiveringen att han aldrig hade någon avsikt att släcka Lotta Rudholms liv. Idag inleddes den första av tre hovrättsdagar i Attunda tingsrätt.

Psykisk ohälsa och missbruk
Martin Jonsson har en rad våldsbrott bakom sig. När Aktuellt Fokus läser igenom hans tidigare domar framgår det snabbt att detta är en person som lider av kraftig psykisk ohälsa och missbruksproblem. Under tingsrättshandlingarna framgår det att Jonsson ska ha missbrukat höga doser av dopingpreparat. Enligt egen utsago ska Jonsson ha sökt hjälp mot bland annat vanföreställningar.

Aktiv nationalist och fotbollshuligan
Martin Jonsson har flera kontakter inom den politiska nationalismen i Stockholm. Inte minst i norr- och västerort i Stockholm. Enligt källor till Aktuellt Fokus har Jonsson gett uttryck för liknande åsikter sedan åratal tillbaka.

Martin Jonsson är även medlem i det ökända nätverket Soldiers of Odin. Enligt uppgifter som Aktuellt Fokus har tagit del av har han bland annat deltagit i Soldiers of Odins gatupatrulleringar som nätverket drog i gång med motiveringen att de ville skydda svenska kvinnor mot invandrare.

Förutom att han är med i Soldiers of Odin är Martin Jonsson även känd som fotbollshuligan och har blivit kontrollerad av polisen vid en rad tillfällen i samband med Djurgårdens IFs matcher. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus är Martin Jonsson även med i den ökända huliganfirman Djurgårdens Fina Grabbar.

Upp