Kontakta oss

UTRIKES

Israel fortsätter med nya illegala ockupationer

Publicerat

den

PALESTINA| Israeliska staten har godkänt att bygga nya olagliga bosättningar på Palestinsk mark. EU,FN och USA står och tittar på medan Israel fortsätter med sitt grova övergreppet mot den palestinska befolkningen.

Israels regering godkände i söndags en summa motsvarande omkring 110 miljoner kronor i finansiering till de olagliga bosättningarna Kiryat Arba och Hebron på palestinska Västbanken. Pengarna kommer att betalas ut under tre år och bland annat användas till att stärka säkerheten, men även till utbildning och sociala tjänster för israeliska bosättare.

I juni beslutade regeringen att betala ut motsvarande omkring 150 miljoner kronor till flera bosättningar. Helgens beslut rör sig om nya pengar, uppger statliga tjänstemän till AFP.

De israeliska bosättningarna på den ockuperade Västbanken är olagliga under internationell lag och anses vara ett stort hinder för en varaktig fred eftersom de är uppförda på palestinsk mark. Ockupationen har också skapat våldsamheter mellan Israeliska ockupationsmakten och palestinierna. Totalt har minst 214 palestinier och 34 israeler dödats i våldsamheterna.

EU och USA har uppmanat Israel att sluta bygga bosättningar. Men ingen väpnad insats som gjort i andra delar av världen för att stoppa Israels övergrepp på Palestinier har inte föreslagits.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons