Kontakta oss

INRIKES

IVO riktar skarp kritik mot SOS – struntade i att skicka ambulans

Publicerat

den

INRIKES| Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar skarp kritik mot SOS Alarm efter att flera larm om en medvetslös ung kvinna felbedömts. Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled till följd av skadorna efter den utdragna medvetslösheten.

Den 22-åriga kvinnan hade tagit en överdos av mediciner när hon hittades av sin mamma. Trots flera larmsamtal dröjde det över en timme innan ambulansen kom till adressen i Mariestad. Kvinnan fördes till sjukhus där hon senare avled till följd av skadorna efter den utdragna medvetslösheten.

– Vi ringde ju flera gånger och de kom inte. Jag tycker det är oacceptabelt att man ska vänta i en timme och bli nekad ambulans, säger kvinnans mamma till GT.

Enligt IVO har SOS Alarm inte uppnått kraven på en sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård. Larmoperatören ska nu ha vidtagit åtgärder.

– Vi hanterar alla inkomna ärenden på samma sätt. Vi gör en genomgång av rutinerna, gör riskbedömningar av vårt arbete och vidtar korrigerande åtgärder. Så har vi även gjort i detta fall, säger Daniel Lundin, på SOS Alarms pressjour till tidningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons