NOTISER

Joakim Lamotte: “Jag har inte haft fel sen 80-talet”

KULTUR Videobloggaren Joakim Lamotte har ofta anklagats för narcissism. I ett videoklipp som har börjat gå viralt på sociala medier ger han minst sagt upphov till spekulationen helt på egen hand. För enligt Lamotte har han aldrig haft fel i något.

– Jag har inte haft fel sen 80-talet kan jag säga dig.

Så uttryckte sig den 38-årige videobloggaren Joakim Lamotte när han ställdes mot väggen av Henrik Johansson från Inte rasist men. Det minst sagt märkliga uttalandet har fått mängder av människor att skratta på sociala medier.

Uttalandet kom i samband med att Lamotte hamnade i en livlig diskussion om sitt tiggeri i samband med terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Enligt Henrik Johansson var Lamottes tiggeri rent ut sagt osmakligt men enligt Lamotte själv var det försvarbart. De bägge enades om att dom skulle mötas och debattera vid ett senare tillfälle, men precis innan de bägge skildes åt påstod Joakim Lamotte att han inte har haft fel i något sedan 1980-talet – det vill säga sedan begynnelsen av hans barndom.

Endast ett år sedan nazistfailen

När det nazistkopplade högerjippot “Folkets demonstration” pågick i Göteborg förra året besökte Joakim Lamotte kunde Aktuellt Fokus berätta om Joakim Lamottes nazistfail. Då Lamotte ifrågasatte de antifascistiska kritikerna gick det utmärkt. Iallafall enligt han själv. Men när Aktuellt Fokus tittade igenom hans material så visade det sig att Lamotte hade gjort bort sig kraftigt. När Joakim Lamotte ifrågasatte anklagelserna gjorde han det genom att fråga de högerradikala demonstranterna om de anser att de själva är extremister. En av personerna som Lamotte ställde frågor till för att bevisa sin tes var en ökänd ledare i 1990-talets militanta nazistmiljö.

Nazisten ifråga är för detta Donald Hansson, numera Donald Sandhagen. När Joakim Lamotte frågade nazisten om vad han tycker om anklagelserna om att demonstrationen skulle vara en högerextrem demonstration svarade Donald Sandhagen.

– Ser det så ut? Vad tycker du? Det tycker inte jag iallafall.

Donald Sandhagen var en av Göteborgs nazistledare under 1990-talet och organiserade en rad aktiviteter kring den militanta nazistmiljön i Västergötland. Mest känd är Sandhagen för sin medverkan i dokumentären Blågul nazism.

Gör Lamotte sotis – swisha röd alternativmedia och bjud på en kopp kaffe! ☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984. ✌ Märk din gåva med “kaffe”. Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp