INRIKES

Jonas Sjöstedt om SD är rasister: “Skiter björnar i skogen?”

INRIKES “Insinuerar du att SD är rasister?” skrev en upprörd högertwittrare till V-ledaren Jonas Sjöstedt. Då svarade Sjöstedt med att fråga om björnar skiter i skogen.

Efter beskedet om Sverigedemokraternas kappvändning i EU-politiken gick Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt till stenhårt angrepp mot SD på Twitter. Sjöstedt skriver att Sverigedemokraterna överger EU-motståndet. Han skriver även att det kommande valet till EU-parlamentet kommer handla om vem ska utmana och förändra EU. Enligt kommer striden stå mellan en solidarisk vänster och en rasistisk höger.

“SD överger sitt EU-motstånd. Det gör EP-valet tydligt. Det handlar om vem som ska utmana och förändra lobbyisternas och storföretagens EU. En rasistisk höger står mot en solidarisk vänster. Med en starkare vänster får vi ett bättre samarbete i Europa.” skriver Jonas Sjöstedt på Twitter.

Skiter björnar i skogen?

Kort efter uttalandet frågade en upprörd högertwittrare Jonas Sjöstedt om han insinuerar att Sverigedemokraterna är rasister. Svaret från Sjöstedt blev en komisk känga till de så kallade “Svärjevännerna”.

“Är SD rasister? Skiter björnar i skogen? Så många svåra frågor…” blev svaret från Jonas Sjöstedt.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp