NOTISER

JUST NU: Syriska flyktingar har anlänt till Malmö – Allt Åt Alla-aktivister stöttar på plats

aaamalmo
MALMÖ
| Flyktingar från Syrien började anlända till Malmö för ett par timmar sedan. I skrivande stund har aktivister från bland annat Allt Åt Alla tagit hand om ett hundratal personer. För drygt en timme sedan rapporterade Allt Åt Alla-Malmö att flyktingarna befann sig på centralstationen och att läget är lugnt. I skrivande stund håller aktivisterna och andra frivilliga Malmöbor på att organisera upp bilar till skjuts samt levererar mat och vatten till de behövande.

Det socialistiska förbundet har även gått ut med att allmänheten kan hjälpa till genom att ge ekonomiska bidrag. Så här skriver Allt Åt Alla Malmö på sin Facebook-sida.

Nu kan ni donera till det lokala solidaritetsarbetet för de nyanlända flyktingarna som börjat ankomma till Malmö. Swisha valfri summa på numret 1232671303 och markera din inbetalning VÄLKOMNA TILL MALMÖ. Kontohavaren heter föreningen solidaritet Malmö.

Eventuellt överskott går till Asylgruppen Malmö

 

Söker efter fler bilar

Vid 22-22.30-tiden gick aktivisterna ut på sociala medier och bad fler frivilliga att ansluta sig till Malmö Central. Framförallt söker man efter fler bilar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp