INRIKES

Känd präst blåste pensionärer – åkte på solsemester

eucharist-1591663_960_720
INRIKES | Tv-prästen Bo Lindell som lurade pensionärer på pengar för en resa till Nordkap som aldrig blev av, använde pengarna till att åka på solsemester och köpa en bil till en kvinnlig bekant.

Prästen var verksam i en församling i norra inlandet innan han blev obehörig som präst. Innan dess tjänstgjorde han i andra delar av landet där han ska ha gjort sig så populär att han blev inringd för dop, bröllop och begravningar. Han har också medverkat i ett hyllat svenskt tv-program. Han har bland annat arbetat i Frödinge kyrka i Vimmerby och Vånga kyrka i Östergötland. Bo uppmärksammades då han på sin fritid arrangerade en resa för 30 pensionärer till Nordkap, en resa som han kort innan avfärd ställde in. Pensionärerna fick aldrig tillbaka sina pengar och prästen polisanmäldes för grov förskingring.

Priset var cirka 13 000 kronor per person. Prästen fick in nästan 400 000 kronor på sitt konto från de 29 pensionärerna som anmält sig. Nu avslöjas det genom förundersökningen vad de knappt 400 000 kronorna, som han fick från pensionärerna, gick till. Prästen åkte på en solsemester till Grekland med en kvinnlig kollega och hennes son, samma vecka som resan till Nordkap skulle äga rum. Under samma period köpte han en bil för 140 000 kronor och gav 25 000 kronor till kvinnan. Han tog också ut 80 000 kronor i kontanter och köpte ytterligare en bil till sig själv.

Kvinnan som var kyrkvaktmästare har haft problem med ekonomin och inte vetat att pengarna kommit från pensionärerna. Nu kommer Bo Lindell att åtalas för grov förskingring. TV-prästen Bo Lindell har erkänt åtalspunkterna

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Pingback: TV-präst dömd för 18 fall av förskingring – Aktuellt Fokus

  2. Vånga

    2015-04-06 den 07:19

    Finns mer att berätta. Han kärade ner sig i en konfirmand på en konfirmandläger arrangerat av Vånga församling. Denna \”präst\” har en hel del för sig. Dock var han mycket omtyckt där han arbetade.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp