NOTISER

Kollegorna på Attunda brandförsvar hedrade död kollega


STOCKHOLM | Brandmännen på Attunda Brandförsvar hedrade sin dödad kollega som dog i en arbetsplatsolycka. Han hedras med en en sista resa tillsammans med kollegorna med begravningsbilen i spetsen och brandbilarna bakom med blåljusen påslagna.

Det var den 8 februari som Brandkåren Attunda och polisen åkte på en trafikolycka i Märsta norr om Stockholm. I samband med olyckan, där det var halt väglag, blev en brandman påkörd av en annan bilist.

Sjukvårdspersonal tog snabbt hand om mannen och han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Men hans liv gick inte att rädda.

Under torsdagseftermiddagen hade ett stort antal brandmän och anhöriga samlats i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm för att hedra sin vän. Familjen till den avlidne hade bjudit in flera hundra personer.

Utanför hade Attunda brandförsvar ställt upp sina utryckningfordon och efter begravningen började processionen. Sakta rullade fordonen ut från kyrkan vid Odenplan med begravningsbilen i spetsen och brandbilarna bakom med blåljusen påslagna. Det var en stämningsfull parad som körde ner längs Odengatan, genom Stockholm och ut på E4:an. En sistaresa med kollegorna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top