Kontakta oss

UTRIKES

David Cameron kastar in handduken efter Brexit

Publicerat

den

STORBRITANNIEN| Efter folkets val att Storbritannien ska lämna EU väljer den konservative premiärminister David Cameron att kasta in handduken.

Storbritannien har röstat för att lämna EU. Det historiska beskedet har redan utlöst en finansiell kollaps och en politisk kris. Det var den konservativa partiledaren och premiärministern David Cameron som utlyste omröstningen. Med sin kampanj Bremain hoppades han på att britterna skulle rösta på att stanna i EU.

– Jag anser inte att det skulle vara rätt om jag vore den kapten som styr vårt land till nästa destination, säger Cameron under ett kort tal utanför bostaden på 10 Downing street.

Han siktar på att avgå vid det Konservativa partiets kongress i oktober. Det blir också upp till den nya premiärministern att ta initiativ till den formella utträdesprocessen, enligt Cameron. Han säger att han är stolt över sitt beslut att lämna över frågan till folket.

I nuläget är det oklart hur EU-utträdet kommer se ut då inget land tidigare lämnat unionen. Storbritannien har räknat på att processen kommer att ta två år. Processen kommer bland annat innebära att landet behöver förhandla fram nya handelsavtal med all EU-länderna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons