Kontakta oss

INRIKES

Korrupt HR-chef sitter kvar i Poseidons ledning

Publicerat

den

Gunilla Eriksson - pressfoto Poseidon

Aktuellt Fokus avslöjar. Korrupt HR-chef har fortsatt förtroende av bostadsjätten Poseidon.

HR-chefen Gunilla Eriksson på bostadsjätten Poseidon ledde rekryteringen av sin egen son. Trots att han saknade grundläggande meriter för tjänsten och det fanns flera sökanden med bättre kvalifikationer gick tjänsten till HR-chefens son. En kort tid efter anställningen hade påbörjats gavs chefens son ett rekordstort lönelyft. Allt sågs mellan fingrarna av Poseidons dåvarande vd Lena Molund Tunborn som fick lämna sin post efter en egen korruptionsskandal.

Sitter kvar i ledningen

En som däremot sitter kvar i bostadsjättens ledning är HR-chefen som anställde sin egen son. Enligt källor med insyn i det kommunala bostadsbolaget har Gunilla Eriksson fått fortsatt förtroende från Poseidon.

Enligt en utredning om missförhållandena på Poseidon var det dessutom HR-chefen som ledde rekryteringen av sonen. Trots att han saknade grundläggande meriter för tjänsten och det fanns flera sökanden med bättre kvalifikationer gick tjänsten till sonen.

Rekordstort lönelyft

En kort tid efter anställningen hade påbörjats gavs sonen dessutom ett rekordstort lönelyft. I utredningen kan man bland annat läsa:

”Totalt har kandidaten fått en löneökning på 26% under tiden som fastighetsförvaltare medan kollegorna har fått löneökningar som ligger mellan 3–18%. Han var också den som fick störst löneökning, 9 100 kr, vid erhållandet av ny tjänst som fastighetsförvaltare. En kollega som är ett par år äldre hade tidigare en mer kvalificerad tjänst än kandidaten och en högre lön,
31 197 kr, men de landade på samna lönenivå när de fick tjänsterna som fastighetsförvaltare. Kollegan innehar dessutom en högskoleutbildning inom fastighetsområdet på 180 poäng. Det kan noteras att facket i löneöversynen för 2023 uppmäksammade ett behov av att se över kollegans lön. Det till trots landade kandidatens procentuella löneökning för 2023 på 8,3
medan kollegan fick ett påslag på 3,9%.”

Fascistisk tankesmedja

På Poseidons hemsida har tidigare vd Lena Molund Tunborn plockats bort från företagsledningen. Kvar sitter dock den korrupta HR-chefen.

När Aktuellt Fokus granskar HR-chefens sociala medier är det något som sticker ut. Hon gillar nämligen flera högerextrema sidor på Facebook, däribland den fascistiska tankesmedjan Motpol.

Aktuellt Fokus har sökt HR-chefen utan resultat. Poseidon har avböjt att kommentera.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se