INRIKES

Korrupt KD-politiker hängs ut på affischer

ÖSTERGÖTLAND KD-toppen Jan Gyllenhammar blåste skattebetalarna på 150 000 kronor. Trots hård kritik har han inte avgått. Nu har lokala aktivister hängt ut honom på affischer över hela Motala.

Förutom Ebba Busch Thor var KD-politikern Jan Gyllenhammar ett av Kristdemokraternas främsta affischnamn i valrörelsen. För ett par veckor sedan avslöjade Corren att Gyllenhammar begärt och fått ut pengar för förlorad arbetsinkomst som han inte haft rätt till. Sammanlagt 150 000 kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Efter avslöjandet har KD-toppen tagit en så kallad “time out”. Kristdemokraterna har sagt sig ha fortsatt förtroende för Gyllenhammar. Någon uteslutning har inte ens kommit på tal i partiet.

I veckan har aktivister från nätverket Folket Först i Östergötland täckt stora delar av Motala med affischer. På affischerna syns Jan Gyllenhammars ansikte jämte en text som refererar till KD-politikerns korruption.

“Era skattepengar hade kunnat gå till skolresor. Istället bekostade dom mina lyxresor”.

I ett uttalande på Facebook skriver aktivisterna följande;

‘Jan Gyllenhammar vägrar avgå och Kristdemokraterna vägrar agera mot korruption. Så länge han sitter kvar tänker vi fortsätta uppmärksamma honom”

Maria Johansson maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp