UTRIKES

Kränkt högerextremist stämmer Facebook på 10 miljarder kronor

Faksimil Youtube

NORGE Den norska högerextremisten Merete Hodne blev avstängd från Facebook. Nu stämmer hon Facebook på tio miljarder. Enligt Hodnes handlar stämningsansökan om att skydda yttrandefriheten, det säger hennes advokat till NRK nyheter.

Merete Hodne blev minst sagt rasande när hon såg att hon hade fått en månads avstängning från Facebook. Idag gick hon till Oslo domstol och krävde att Facebook skulle ge henne tillgång till kontot med omedelbar verkan. Hodne lämnade även in en stämningsansökan på otroliga 10 miljarder norska kronor. Tilltaget har gjort henne till ett stående skämt i mångas ögon.

I ett mail till NRK skriver Hodnes advokat att det globala företagets utestängning är ett olagligt övergrepp mot Hodnes yttrandefrihet. Advokaten uppger även att hon har kränkts av Facebooks beslut.

Merete Hodne rättfärdigar den enorma summan med att beloppet är baserat på amerikanska rättsprinciper. Stämningen avser Facebook i USA, Facebooks internationella kontor i Dublin, Facebook i Norge samt Facebook-toppen Mark Zuckerberg.

Hodne är en av Norges mest kända högerextremister. Hon är tidigare dömd för diskriminering efter att hon vägrat klippa muslimer i sin frisörsalong. Efteråt gjorde en revygrupp ett skådespel om henne där hon blev nämnd som nazi-frisören på Bryne. Då försökte Hodnes stämma revygruppen på en massa pengar, men förlorade så det sjöng om det.

Merete Hodne är en av före detta ledarna för SIAN (Stopp Islamiseringen i Norge) och har även varit verksam i Norwegian Defence League, Pegida och Fremskrittspartiets. På Facebook är hon känd för grova islamofobiska utspel.

Källa NRK.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe!  Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984.  Märk din gåva med “kaffe”. Betalningsmottagare K.Fredriksson

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp