INRIKES

Kurdisk tältmanifestation attackerad i Karlstad

KARLSTAD| I Karlstad anordnades det en tältmanifestation till stöd för den fängslade ledaren Abdullah Öcalan. Tältmanifestationen blev attackerad av fascister. Förövaren sympatiserar med det nationalistiska partiet HAK-PAR/PSK och även vän med flera ökända medlemmar ur MC-gänget Hells Angels.

Aktivister från PJAK anordnar en tältmanifestation i Karlstad. De har en namninsamling i protest mot att Abdullah Öcalan sitter fängslad i Turkiet. Abdullah Öcalan är ledare för det Kurdistans arbetarparti, PKK.

För några timmar sedan attackerades manifestationen av fascister och Barzani-anhängare. Anhängarna ska ha hotat med att använda tårgas och förstöra aktivisternas liv. Barzani är president över de kurdiska regionerna i Irak. Barzani är positivt inställd till Turkiets diktator Recep Tayyip Erdogan och har flera gånger förhandlat med diktatorn.

Trots attacken har aktivisterna valt att forsätta sin manifestation fram till 20.00 som det var ursprungligen planerat.

Uppdatering 22.00
Aktuellt Fokus har varit i kontakt med PJAK som lämnat ut uppgifterna om förövaren. På facebook är det tydligt att han sympatiserar med HAK-PAR/PSK. HAK-PAR/PSK är ett nationalistisk parti som samarbetar med Turkiet mot kurdiska frihetskämpar. Förövaren är även vän med flera ökända medlemmar ur MC-gänget Hells Angels.

Uppdaterad 23.00
En man i 60-årsåldern har gripits och anhölls under onsdagen, misstänkt för bland annat olaga hot och försök till misshandel.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp