UTRIKES

Låtsades vara minister i sex år – lurade två regeringar

PAKISTANDen pakistanska polisen har arresterat en person som utgett sig för att vara minister och lurat två regeringar.

FIA, Pakistans motsvarighet till Säpo har arresterat Salamat Chauhan rapporterar den pakistanska tidningen Express News. Han har lurat flera myndigheter och regeringar när han under sex år låtsas vara Finans- och konsumentminister.

Den nuvarande regeringen i Pakistan tog makten 2013 och redan då hade Chauhan lurat den föregående regeringen. När den nya regeringen tog över och svor in sina egna ministrar fortsatte Chauhan med sin bluff utan att bli upptäckt.

Genom att utge sig för att vara minister har Chauhan blivit miljonär. Han har inte tagit emot någon officiell lön som minister men tagit emot mutor för att genomföra tjänster som minister. Han har lurat till sig ett eget kontor med personal och tjänstebil. Han har samtidigt haft kontakt med flera myndigheter och lurat den sittande premiärministern.

Chauhan blev tagen efter att FIA, börjat undersöka parlamentet, domstolar och andra politiska byggnader. Ett dussintals personer har arresterats efter att ljugit om att de suttit på positioner de ej haft. Majoriteten av bluffmakarna har tjänat pengar genom mutor och att sälja falska tjänster. Ingen av de andra arresterade har varit lika framgångsrik som Chauhan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp