INRIKES

Ledande ”trygghetsvärd” från NMR häktad för bombdåd 

HÖGERVÅLDETIdag häktades den ledande nazisten Viktor Melin för bombdådet mot vänsterlokalen Syndikalistiskt Forum i Göteborg i slutet av förra året.

Klockan  22.15 den 11 november fick polisen larm om ett misstänkt bombdåd vid Linnèplatsen i centrala Göteborg. Vid en närmare kontroll visade det sig att en mindre sprängladdning hade detonerat utanför vänsterlokalen Syndikalistiskt Forum. Förutom viss materiell skada kom ingen till skada. 

Självutnämnd trygghetsvärd 
Spaningsarbete från bland annat Säpo har nu resulterat i att den ledande nazisten Viktor Melin har häktats för bombdådet. Viktor Melin är gruppchef för Nordiska Motståndsrörelsen i Göteborg. Så sent som förra veckan uppmärksammades Viktor Melin efter att NMR-aktivister poserat som trygghetsvärdar på ett badhus i Kungälv. I en intervju på NMR:s hemsida uppgav Melin att han och övriga NMR-nazister är ute efter att skapa trygghet.

Häktad för bombdåd 
Idag klockan 14.30 inleddes häktningsförhandling i Göteborgs Tingsrätt mot Viktor Melin. Melin misstänkts för att ligga bakom bombdådet mot Syndikalistiskt Forum. Säpo uppger att de har kopplats in i ärendet för att bistå Göteborgspolisen. – Den person som är misstänkt, han är medlem i Nordiska Motståndsrörelsen. Den kombinationen, att en person som hör hemma i Nordiska motståndsrörelsen och att målet är en fackförening gör att Säkerhetspolisen hanterar ärendet, kombinerat med Riksenheten för säkerhetsmål, säger Mats Ljungqvist till GP.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp