INRIKES

Liberal FP-topp stalkade exsambon – uppmanas till time out

carinafp

HELSINGBORG | Carina Sällberg, politiker i Folkpartiet Liberalerna i Helsingborg uppmanas till time out från sina politiska uppdrag av den lokala partistyrelsen. Anledningen bakom uppmaningen ligger i det ofredande som politikern nu åtalas för. Ett brott som kan ge upp till ett års fängelse.

Enligt Carina Sällbergs exsambo har högerpolitikern skickat drygt 800 sms och mail. Sällberg hävdar att så inte är fallet och att det ”bara” rör sig om något hundratal. Folkpartiets styrelse i Helsingborg vill nu se att den liberala politikern tar en paus från sitt politiska arbete. Till lokaltidningen Helsingborgs Dagblad säger den styrelseordföranden Christer Rasmusson att man bör ta en time out om man är under åtal.

Carina Sällberg går nu emot den lokala styrelsen och låter meddela att hon inte tänker lämna sina uppdrag i kommunfullmäktige, arbetsmarknadsnämnden och kommunala integrationsrådet. Hur Folkpartiet kommer agera mot Sällberg är för närvarande oklart.

Carina Sällbergs karriär inom Folkpartiet är väldokumenterad. Förutom de tidigare nämnda uppdragen inom kommunen har hon bland annat varit chefredaktör och ledarskribent på Folkpartiets tidning Liberala Nyhetsmagasinet NU. Den brottsmisstänkta politikern har dessutom varit nämndeman vid Helsingborgs tingsrätt, ledamot i socialnämnden samt säkerhetsansvarig för FP-Helsingborg.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp