INRIKES

Löfven jämför Sveriges äldreomsorg med Saudiarabiens kvinnohat!

591164_a5aafc_largeINRIKES/SAUDIARABIEN| Stefan Löfven anser att Sverige är jämförbart med den extrema islamiststaten Saudiarablen. Bland annat jämför han islamistiskt kvinnohat med svensk äldreomsorg.

Statsminister Stefan Löfven försvarar det svenska statsbesöket i den islamistiska diktaturen Saudiarabien. Enligt statsministern finns det inga skäl att kritisera besöket, detta trots islamiststatens brutala förtryck av kvinnor, HBTQ-personer och organiserade arbetare – på grund av att Sverige har undermålig äldrevård.

Det sinnesförvirrade uttalandet gjordes i liberala Expressen och hittills har flera människor blivit upprörda över statsministerns jämförelse mellan Saudiarabiens kvinnohat och svensk åldringsvård.

– Det är klart att det finns, liksom hemma i Sverige, hinder för kvinnor. Bristande fungerande äldreomsorg gör att kvinnor går ner till deltid och slutar arbeta också i Sverige. Det finns på båda sidor hinder för kvinnors deltagande. Men det måste respektive land ta i med, sade Stefan Löfven till Expressen.

Kapitalism bakom vårdens förfall

Anledningarna till varför svenskarna har drabbats av vårdkaos och förfall i äldreomsorgen ligger bland annat i de nyliberala tvångströjor staten har tvingat på svenskarna genom frihandelsavtal, EU-lagar och system som urholkar vårdkvaliteten för majoriteten av arbetarklassen. Offentliga upphandlingar tillåts inom vården, vilket leder till att billigast vård vinner istället för den bästa.

Socialdemokraterna har hittills inte uttryckt någon vilja att riva upp den skadliga kapitalismen inom vården. Istället har partiet aviserat att de likt Sverigedemokraterna och Centerpartiet är för fortsatt privat välfärdsplundring.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. peter bergqvist

  2016-10-25 den 04:02

  Man maste ifragasatta \”Pinoccios\” mentala halsa!!
  Dags for IMPEACHEMENT NU!!!

 2. Tomas Sandren

  2016-10-24 den 09:22

  Det blir bara värre och värre

  • Sonja

   2016-10-24 den 19:44

   Vart är vi på väg ,är det för att folket verkligen ska lära sin läxa ? Det åldringar och de sjuka som ddrabbas.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp