INRIKES

Löfven vågade inte möta pensionärer – ställde in besök

Foto: Annika Haas

UPPLAND  På onsdagen var statsminister Stefan Löfven på besök i Knivsta. På Regeringskansliets hemsida stod det bland annat att statsministern skulle besöka kommunhuset för att träffa den nyanställda kommunpolisen. Men besöket blev inte av. Löfven ville inte riskera att möta protester från flyktingar och pensionärer.

Ett par timmar efter Löfvens planerade besök skulle nätverket Tillsammans för Knivsta hålla en manifestation i samband med att kommunfullmäktige skulle sammanträda. Det var också anledningen till att Löfven ställde in det planerade besöket.

– Vi ville be våra folkvalda att ta ställning mot deportation av Knivstabor. Vi tycker nämligen att det är sjukt att ensamkommande flyktingungdomar som bott här i över fem år, gått i skolan och integrerat sig hotas av utvisning till Afghanistan, säger Mohamed Jime från Tillsammans för Knivsta.

Aktivisterna hade från början ingen aning om att statsministern skulle vara i Knivsta.

– Vi fick reda på att skulle vara här men ställt in sitt besök på grund av vår manifestation. Seriöst? Vågar han inte möta vanligt folk eller, frågar sig Mohamed Jime.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp