INRIKES

Magda Gad hånar Joakim Lamottes skyddsväst

INRIKES Den prisbelönta reportern Magda Gad pikar Joakim Lamotte på Twitter. I två inlägg kommenterar hon sin inställning till skyddsvästar: ”i Afghanistan, Syrien och Irak – har jag inte använt väst en enda gång. Just sayin.”.

Joakim Lamotte dök upp i SVT:s nya debattprogram iklädd synlig skyddsväst för att diskutera integrationen i förorten Kronogården i Trollhättan. Efter Lamottes framträdande har skyddsvästen varit ett hett samtalsämne på sociala medier.

Faksimil Twitter

Den senaste i raden som har kastat sig i en västdebatten är den prisbelönta utrikesreportern Magda Gad. Utan att nämna Joakim Lamotte vid namn gör hon en subtil sågning av honom genom att beskriva sin egen situation som reporter i några av världens farligaste krigszoner. Gad har tidigare rapporterat från frontlinjerna i kriget mot Islamska Staten i Syrien och Irak samt intervjuat krigförande talibaner i Afghanistan. Inte en enda gång bar Magda Gad skyddsväst när hon rapporterade. Senast Magda Gad bar skyddsväst var när hon befann sig i den brinnande krigsfronten i inbördeskriget i Yemen för två år sedan, skriver hon på Twitter.

”Senast jag använde skyddsväst var under cirka en timme vid en aktiv front för ganska precis två år sedan – i Yemen. Resten av de veckor jag tillbringade där hade jag inte väst. Och efter det – i Afghanistan, Syrien och Irak – har jag inte använt väst en enda gång. Just saying.”, skriver Magda Gad och tillägger.

Enligt Magda Gad har hon inte ens haft med sig telefon eller id-kort när hon bestämt möte med talibaner i Afghanistan. Därefter poängterar hon att säkerhetstänkande inte är så enkelt som att bära väst.

”Och samtliga gånger då jag åkt bil till talibaner i Afghanistan har jag inte ens haft telefonen på eller id-kort med. Bara en tandborste och sandaler. Säkerhetstänk är absolut inte så enkelt att det är något man löser med en väst. Det handlar främst om helt andra saker.”, skriver Magda Gad.

Joakim Lamotte har inte kommenterat Magda Gads pik.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp