NOTISER

Markus Allard hängde ut lokal vänstertopp

allard4

Markus Allard


INRIKES
| Det började med att kommunpartiet Örebropartiets Facebook-sida gick ut och kritiserade riksdagsledamoten Linda Snecker som enligt etablerade medier har lönetrixat med sin riksdagsersättning. Det slutade med att Örebropartiets ordförande hängde ut en lokal V-topp från Göteborg.

I ett inslag på SVT Nyheter slår man fast att Linda Snecker var föräldraledig fram tills midsommarhelgen då riksdagen inledde sitt sommaruppehåll. Då valde Snecker att pausa ledigheten för att återgå till tjänst, för att sen lagom till när riksdagen öppnar igen, återgå till ledighet på nytt. Vilket i sin tur kostar skattebetalarna 61 000 kronor i månaden.

På Örebropartiets Facebooksida gick man ut och skrev ”Nej men så praktiskt!! Klart man behöver trixa med föräldraledigheten när man BARA tjänar 61 000 i månaden? Några av er Örebroare som inte jobbar som politiker som kunnat göra samma sak som den här?”. Direkt efter publiceringen gick Sebastian Wedtström Kjerfh från Vänsterpartiet Göteborg ut på Örebropartiets Facebook-sida och försvarade Snecker genom att hänvisa till att Vänsterpartiets politiker inte får ut hela lönen själv.

”Nog för att handlandet är tveksamt men jag är tämligen söker på att ni vet att vänsterpartister inte får ut hela den summan själva” skriver han som första kommentar. En kommentar som fick Örebropartiets partiordförande, den före detta Ung Vänster-toppen Markus Allard att reagera.

I ett svar tlll Wedtström Kjerfh skriver Allard att Vänsterpartiet är ett parti av och för etablissemanget. Han skriver även att han inte anser att Vänsterpartiets partiskatt är försvar nog när politiker fifflar då det fortfarande är skattebetalarna som får betala politikerlönen. Allard frågar även Wedtström Kjerfh om han anser att V:s partiskatt verkligen är att betrakta som ett försvar. Wedtström Kjerfh svar: ”Ja det tycker jag Markus när du? skriver 61 000

Publicerade privat chattkonversation

Svaret fick de lokala Örebropartisterna att gå i taket i kommentarsfältet. Flera personer ifrågasatte uttalandet och många hårda ord utdelades vilket fick vänsterpartisten ifråga att försvara sig genom att ta upp att han inte hade sagt att han försvarade försvarade Sneckers agerande genom att hänvisa till V:s partiskatt. Då hängde Örebropartiets ordförande ut Sebastian Wedtström Kjerfh i kommentarsfältet genom att publicera en privat chattkonversation mellan Allard och Wedtström Kjerfh.

I chattkonversationen ser man hur Sebastian Wedtström Kjerfh klart och tydligt hänvisar till Vänsterpartiets partiskatt och ursäktar beteendet med att V-politiker inte får ut hela summan själv. Alltså det han nekade till i kommentarsfältet.

vsommar4.jp

Medger politikerförakt

När Aktuellt Fokus når Markus Allard för att höra hur han resonerar kring uthängningen verkar han inte ångra sig. Enligt Allard är det inget konstigt att han och Örebropartiet kritiserar Vänsterpartiet då de anser att Vänsterpartiet deltar i samma politiska spel som övriga 8 riksdagspartier.

Kritikerna menar att du bidrar till politikerförakt genom att agera på det sätt du gör. Vad säger du om det?

– Att de borde ställa sig frågan varför det ens är möjligt med politikerförakt idag. Beror det på sådana som mig eller beror det på det att politikerna beter sig som de gör? Ärligt talat, politiker trixar med föräldraledigheten, sysslar med svågerpolitik och försöker fuska till sig sjukersättning + riksdagsarvode. Samtidigt är de ansvariga för att våra äldre ligger i kissblöjor, att sjuka utförsäkras och att vårt samhälle försämras för var dag som går. Visst kan vi prata om politikerförakt, men det närs i första hand av det folkförakt som politikerna praktiserar. Och ja, jag föraktar dessa politiker av hela mitt hjärta för jag ser vad de gör med vårt land. Det står jag för! Jag menar… hur kan man inte göra det?

Känner du något ansvar för att ha gjort en privat konversation offentlig för allmänheten?

– Det är inget jag brukar göra men när en distriktsstyrelseledamot för ett riksdagsparti säger en sak på Örebropartiets Facebooksida och sen en annan sak när ingen annan ser tycker jag det är viktigt att visa hur motsägelsefulla argumenten är. Det är politiker som har makt över andra människors liv vi talar om.

Många vänsterpolitiker menar att du angriper Vänsterpartiet för att du är bitter efter uteslutningen ur Ung Vänster. Vad säger du om det?

– Haha sådär säger de alla oavsett parti! Varje gång vi i Örebropartiet har satt dit politiker så menar de alltid att det är någon slags konspiration bakom det hela. De kan aldrig föreställa sig att de helt enkelt har sig själva att skylla? Vänsterpartiet är precis som de andra åtta partierna, en del av det politiska etablissemanget. Det bekräftas väl inte minst av deras reaktioner. De borde ta sig samman istället för att bråka med ett lokalt parti. Ärligt, borde inte de ha fokus på något annat?

 

vsommar2

vsommar1

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp