UTRIKES

Massmördaren i Dayton kallade sig ”vänsterinriktad”

USA Minst 9 döda och 27 skadade när den 24-åriga gärningsmannen började skjuta mot en bar i Dayton Ohio under natten till söndag. Några politiska motiv uppges inte ha funnits. Den 24-åriga gärningsmannen Connor Betts beskrev sig själv som ”vänsterinriktad” och uppges ha inlett massakern genom att öppna eld mot sin 22-åriga syster.

Det är på Connor Betts Twitterkonto som han beskrev sig själv som en vänsterinriktad hårdrockare som gillar japanska serier. Myndigheterna har hittills avfärdat politiska motiv för masskjutningen. Istället verkar gärningsmannen valt att mörda sin egen syster i ett massmord.

Kallade sig “vänsterinriktad”

På sociala medier har flera Donald Trump-supportrar och högeraktivister försökt stämpla massmördaren som någon slags AFA-aktivist. Ett påstående som inte visar sig stämma överens med verkligheten. När Aktuellt Fokus går igenom Connor Betts historik på Twitter framgår det att han uppgav sig vara ”vänsterinriktad”. Frågan är hur pass vänsterinriktad han egentligen var. I flera inlägg kritiserar Connor Betts den amerikanska kapitalismen. Samtidigt uppgav han att han sympatiserade med Demokraternas presidentkandidat Elizabeth Warren, som säger sig vilja laga kapitalismen istället för att demokratisera ekonomin som socialister vill göra. Med svenska mått mätt kan Warren närmast beskrivas som en socialliberal centerpartist.


Internettroll som hyllade satan

Förutom politiska inlägg på Twitter har Connor Betts även gjort extremt flera märkliga utspel där han har hyllat satan, uppmuntrat människor till att knarka och uppvisat ett beteende som för tankarna till internettroll. Den samlade bilden av Bretts historik på Twitter tyder på att han tyckte om att provocera människor och försökte skapa arga reaktioner.

Enligt flera amerikanska medier ska Connor Betts uppvisat tecken på våldsamheter sedan länge. I tonåren blev han avstängd från high school på grund av en dödslista. Enligt uppgift ska Betts ha skrivit klottrat dödslistan inne på en av skoltoaletterna, vilket ledde till att skolan utrymdes av rädsla för att bli utsatt för en skolskjutning.

Stöd oberoende alternativmedia – bjud på en kopp kaffe!  ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp