INRIKES

Mattias Karlsson försökte tysta ned våldtäkt av 16-årig SDU-medlem

#METOO En av SD-tjänstemännen på Sverigedemokraternas riksdagskansli har polisanmälts för våldtäkt. Trots att partiets innersta krets känt till händelsen i flera veckor har partiledningen låtit bli att agera. Flickan anklagar dessutom SD-toppen Mattias Karlsson för att ha försökt tysta ned det hela.

Den våldtagna personen är en 16-årig flicka som är medlem i SD:s ungdomsförbund. Till medier har flickan uppgett att hon informerade delar av partiledningen efter att hon polisanmälde våldtäkten, men att partiets innersta krets låtit bli att agera mot den misstänkte mannen. Flickan uppger även att hon upplever att partiet inte tagit henne på allvar och att SD-toppen Mattias Karlsson har försökt tysta ned den misstänkta våldtäkten.

– Mattias Karlsson vet mycket väl om tjänstemannen och vad denne sysslat med. Ändå känns det som om han lägger locket på. Ovärdigt, säger flickan till Aftonbladet.

Våldtäkten ska ha ägt rum för några veckor sedan under en kväll då medlemmar från ungdomsförbundet och partiet festade ihop. Tjänstemannen, som är i 20-årsåldern och jobbar på SD:s riksdagskansli, tog med henne in på krogen och bjöd henne på drinkar, trots att han och alla andra som var med var väl medvetna om hennes ålder (då 15 år). Han försåg henne med mer och mer alkohol, tills hon blev helt oförmögen att ta hand om sig själv. Allt under uppsyn av 10 stycken andra vuxna partikamrater.

SD-mannen tog sedan med sig flickan hem, klädde av henne kläderna när hon var i medvetslöst tillstånd, och förgrep sig på henne så fort hon vaknade. Några dagar senare blir flickan uppringd av en äldre kvinnlig partikamrat, som berättar att mannen i fråga förgripit sig på henne också.

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se

Upp