INRIKES

Miljardär vill terroristfängsla Jonas Sjöstedt efter skatteförslag

Foto: Nyheter Idag

INRIKES Överklassmannen Mats Qviberg tycker att Jonas Sjöstedt borde fängslas för sina åsikters skull. Anledningen är för att Jonas Sjöstedt presenterade ett skattepaket i Almedalen som hade inneburit att de rika hade tvingats göra mer rätt för sig.

Kapitalisten och överklassmannen Mats Qviberg är en av Sveriges hundra rikaste personer och är god för en över en miljard kronor. Efter Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt presenterade vänsterns skattepolitik i Almedalen tog det hus i helvete hos Mats Qviberg. Vänsterpartiets skattepolitik innebär nämligen att rika människor tvingas göra mer rätt för sig. Exempelvis anser Vänsterpartiet att rika människor borde betala mer i skatt än fattiga. ”Sinnessjukt” enligt kapitalisten Qviberg.

På Twitter skriver miljardären Mats dessutom att Jonas Sjöstedts borde anhållas för anstiftan för terroristbrott på grund av skatteförslaget. Mats Qviberg har tidigare gjort bort sig, senast efter att han hade köpt upp Metro och snackade skit om tidningens anställda i en intervju med högerpopulistiska Nyheter Idag. I intervjun uteslöt han inte samarbete med högerpopulisterna vilket ledde till att många läsare blev arga. Efter en folkstorm på sociala medier sålde han Metro för en krona. Förlustaffären kostade Qviberg drygt 70 miljoner kronor. Vilket inte rörde honom i ryggen då han är god för över en miljard kronor och är Sveriges 98 rikaste person.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp