INRIKES

Misstänkte nazisten från Eskilstuna är nu på fri fot

HÖGERVÅLDET| Tidigare i Augusti greps en välkänd nazist i Eskilstuna av polisen. Man fann bland annat molotov cocktails i hans bil vid gripandet och Aktuellt Fokus kunde visa att han var välkänd inom högerextrema kretsar. Nu släpps han på fri fot.

Eskilstunapolisen utreder fortfarande den 41-åriga mannen då man har hittat kartläggning av “tiggarläger” på bärbara hårddiskar tillhörande den gripne och även en kartläggning av en lokalpolitiker. Polisen kunde även jämföra de brandfacklor man fann vid gripandet med bilder från ett läger som brunnit tidigare i somras och de visade sig att de var väldigt lika.

– Han är fortfarande misstänkt för brott, men utredningsläget gjorde att åklagaren inte bedömde att mannen behövde vara frihetsberövad längre, uppger Bosse Hansén, enheten för grova brott hos Eskilstunapolisen, till SVT Nyheter Sörmland.

Mannen ska tidigare ha varit dömd för bland annat misshandel, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Det finns även uppgifter på att han har dömts för brott med rasistiska förtecken. Hans aktiviteter inom den högerextrema rörelsen har främst kretsat kring Svenskarnas Parti och Blood & Honour.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top