INRIKES

Moderat ledarskribent vill inskränka yttrandefriheten för BB-ockupanterna

INRIKES | Den moderata ledarskribenten Aleksandra Boscanin är sur på SVT. Anledningen är att public service-kanalen bjöd in Sollefteåbor som deltar i den pågående BB-ockupationen på Sollefteå sjukhus. Enligt Boscanin var det bisarrt att ockupanterna tilläts framföra sina åsikter.

”Bisarrt att SVT ger utrymme på bästa sändningstid åt aktivister som ockuperar BB i Sollefteå.” skrev hon efter programmet. Boscanin skriver även att hon inte har någon förståelse för ockupationen. ”Jag förstår att folk är upprörda över beslutet, däremot inte att man ockuperar BB”, skriver hon i ett svar på sitt ursprungsmeddelande. Vidare anser hon att SVT uppmuntrar till olagliga handlingar genom att låta ockupanterna komma till tals.

Alexandra Boscanins inlägg har gillats och retweetats av flera aktiva röster på den politiska högerkanten. På Twitter har ett antal högersympatisörer uttryckt sin avsky för Sollefteåbornas vårdkamp som i skrivande stund skyddar verksamheten på Sollefteå sjukhus.

Aleksandra Boscanin är bland annat ledarskribent på GP, MUF-medlem och har gjort sig känd för att ha försvarat den israeliska regimens utomrättsliga avrättningar.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp