INRIKES

Moderaterna stödjer Sverigedemokraternas misstroendeförklaring

Faksimil Twitter

INRIKES Med anledning av den senaste tidens våldsamma händelser i Malmö öppnar Sverigedemokraterna en misstroendeförklaring mot Justitieminister Morgan Johansson. Nu meddelar Moderaterna att partiet ställer sig bakom SD:s misstroendeförklaring. Det kommer dock inte räcka för att tvinga bort Morgan Johansson.

De grova våldsutbrotten i Malmö har inte varit så pass omfattande sedan det nordiska MC-kriget mellan Hells Angels och Bandidos i mitten av 1990-talet. Så sent som i helgen skakades Malmö av ytterligare mord och vansinnesattacker. Med anledning av det inträffade försöker Sverigedemokraterna utnyttja situationen genom att väcka folkopinionen mot Socialdemokraterna. Idag meddelade SD att partiet tänker väcka en misstroendeförklaring mot Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

– Jag förväntar mig åtminstone att de övriga två oppositionspartierna kommer att ställa sig bakom det här, sa SD-ledaren Jimmie Åkesson till Ekot.

Kort efter Åkessons intervju i Sveriges Radio meddelade Moderaterna att partiet tänker ställa sig bakom SD:s misstroendeförklaring. På sociala medier skriver Moderaterna att Morgan Johansson bör avgå. ”Vi kommer att rösta för att avsätta justitieminister Morgan Johansson (S)”, skriver Moderaterna i ett inlägg på Instagram.

I skrivande stund har Kristdemokraterna inte svarat på Sverigedemokraternas invit, däremot har flera tunga KD-profiler uttalat sig om att partiet borde stödja SD-linjen. Även om hela högertrojkan samlas kring Åkessons misstroendeförklaring så räcker inte det för att misstroendeförklaringen ska gå igenom i riksdagen. För att den ska gå igenom krävs det att SD får med sig Liberalerna och Centerpartiet.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp