INRIKES

Moderatförslaget: Fattiga ska inte ha rätt till personlig integritet

INRIKES| Enligt Moderaterna sker det för mycket bidragsfusk kopplat till fattiga hushåll. Därför kräver Moderaterna en lagändring som öppnar upp för att myndigheterna ska kunna göra oanmälda hembesök hos fattiga.

Det makabra förslaget innebär att fattiga människor inte ska ha rätt till samma integritet och privatliv som alla andra. Fullt rimligt enligt Moderatledaren.

– Jag tycker att det är rimligt att det är ordning och reda och att vi ställer krav säger Anna Kinberg Batra i en kommentar till SVT.

Moderaterna säger rakt ut att de är beredda att ändra lagstiftningen för att inskränka integriteten för fattiga. Till SVT säger Anna Kinberg Batra att Moderaterna vill ändra socialtjänstlagen för att göra de oanmälda hemkontrollerna obligatoriska.

Moderaterna är öppna med att förslaget i grund och botten handlar om att spara in pengar på resterna av vad som finns kvar av de sociala skyddsnät som Moderaterna rev i sönder mellan 2006-2014.

Enligt socialstyrelsen är utgifterna för ekonomiskt bistånd i Sverige cirka 10,5 miljarder kronor. Vilket kan jämföras med de drygt 20 miljarder som betalas ut via RUT och ROT-bidrag varje år. Undersökningar har indikerat att bidragsfusket med RUT och ROT bland privata företagare är betydligt mer omfattande än de fattigas fusk med ekonomiskt bistånd hos socialförvaltningen.

Struntar i urholkningen av Sverige

Nyligen avslöjades världens största läcka kring skattefusk. Rika mångmiljonärer har under åratal gömt enorma belopp och struntat i att göra rätt för sig. Storbanken Nordea anses vara en av huvudaktörerna kring gömmorna som har uppdagats i maktelitens skatteparadis Panama.

Om Sverige följer maktelitens skattefusk i Europa skulle drygt 12 procent av överklassen bedra svenska folket vilket motsvarar drygt ofantliga 1300 miljarder kronor. Nästan 400 miljarder mer än de totala utgifterna i Sveriges statsbudget 2016 som beräknas landa på drygt 934 miljarder. Nationalekonomer har varnat för att den ofantliga summan endast är toppen på ett isberg då det finns än fler skatteparadis och korruptionen mellan politiker och det privata näringslivet är omfattande.

Inte heller här vill Moderaterna och Anna Kinberg Batra agera. Istället vill man genomföra ytterligare skattesänkningar för de som tjänar mest på bidragsfusk och Panamakonton. Ej heller vill man göra några oanmälda hembesök hos resursplundrande företagare, den integritetskränkningen vill högerpartiet endast utsätta samhällets mest utsatta för.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskapolitiker

59 kommentarer

59 Comments

 1. Eddie Ahlm

  2016-08-17 den 19:20

  Jag menar riktig socialdemokrati,det betyder ju jämlikhet, var finns den??? Anna Kindberg var inte ens född då.

 2. Eddie Ahlm

  2016-08-17 den 18:55

  Det har inte funnits någon socialdemokratisk regering sedan Hjalmar Brantings tid, därav Anna Kindbergs yttrande,det måste man ta med en smula sarkasm,hon är ju gift med en komiker!!

 3. anna

  2016-08-16 den 20:15

  Håller med övriga. Fy f–n.

 4. Stefan

  2016-08-16 den 18:15

  Kan det inte vara bra att sätta åt människor som går på bidrag och svartarbetar, så att de som verkligen behöver hjälp kan få den?
  Utgifterna ökar ju trots att arbetslösheten sjunker.
  Heja oss allihop.
  🙂

 5. Roine

  2016-08-16 den 12:18

  Det sanna jaget när kapitalet bestämmer.

 6. Tomas

  2016-08-16 den 02:16

  En riktig skitkärring är hon.
  Inte så värst smart heller,om man ska gå efter hennes eget uttalande att stadsbor är smartare än de som bor på landet så måste hon vara född i ödemarken,väldigt långt bort och öde!!

 7. Peo seger

  2016-08-15 den 19:47

  Det skulle ställas högre krav på politikerna istället,sanslösa lagförslag från ett sanslöst parti.

 8. Micke

  2016-08-15 den 18:19

  Borde även göras oanmälda hembesök hos nolltaxerare för att se ifall dom verkar ha det lika bedrövligt som inkomsten visar

 9. GABOR

  2016-08-15 den 13:04

  Befolkning måste vilja vissa art man vill ha en förändring .Medborgare måste gå ut på gatan och demonstrerar oftare och strejka och säga i från! Och man måste stopa betala ut höga löner och ersättningar till politiker. DAGS införa jury .Att vanligt folk måste till frågas en oberoende part om kummenala och statliga löner.Sätta ett lag förbud. Det finns ingen i sverige som ska få tjäna över 50.000 kronor efter skatt som arbetar för staten och kommunerna. Gäller att ta kontroll över skatteverket och införa jury som inte är kopplad till riksdagen eller politiker. Som usa göra när de väljer jury .Vem som helst ska bli till frågade som inte är poltiker eller sitter i regeringen eller har ekomiska kontakter med staten. VANLIGA medborgare .Samhället måste vilja ha debbat om hur höga löner ska folk få för arbete som betalas av skatte intäkter och kummenala löner till chefer .( ta bort mina föra text)

 10. GABOR

  2016-08-15 den 12:53

  Staten eller befolkning väljar måste ur på gatan demonstrerar ofta strejka och man måste stopa betala ut höga löner och ersättningar till poltiker. DAGS införjury .att vanligt folk måste till frågas en oberoende part om kummenal och statliga löner.Sätg ett lag förbud. Det finns ingen i sverige som ska få tjäna över 50.000 kronor efter skatt som arbetar för staten och kommunerna. Gäller ta kontroll över skatteverket och inför jury som inte är kopplad till riksdagen eller poltiker. Som usa göra när de väljer jury .Vem som helst ska bli till frågade som inte är poltiker eller sitter i regeringen eller har ekomiska kontakter med staten. VANLIGA medborgare .

 11. karin eklund

  2016-08-15 den 11:48

  Nu har du gått för långt Anna Batra

 12. Henny Torstensson

  2016-08-15 den 10:25

  Sparka på dom som redan ligger är M politik fy fan , tycker dom ska sopa rent framför egen dörr först , tänker på Reinfeldt som tar ut pengar från staten trots att hans företag går med miljoner , M vill nog gärna införa fattigstugorna igen i Sverige .

 13. Putte

  2016-08-14 den 22:17

  Moderaterna består av ett gäng inavlade pajasmuppar som gör allt för att fortsätta med sin klappjaktskampanj mot de som har det sämst ställt i samhället.Resten av pajasregeringen följer med pajasmuppmoderaterna i deras ledtåg för att hela tiden påstå att vi som har det sämst ställt myglar till oss pengar, men dessa inavlade pajasmupppolitikerna vill inte erkänna att de har slösat bort 1000-tals miljarder kronor på helidiotiska saker som inte gagnar Sverige alls.Man behöver inte ens vara någon raketforskare för att uptäcka att de kramar om sina vänner i Israel och i Syrien/Saudi-Arabien och storbankirerna i New York i USA.

 14. Fredrik

  2016-08-14 den 21:20

  Om riksdagspartierna som har kräftfest och andra galej på skattebetalarnas bekostnad tog dessa pengar och gav dom till fattiga pensionärer som byggde upp detta land till det de en gång var innan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt samt Stefan Löven krossade det. Skulle det vara många pensionärer som mådde bättre. Det skulle innebära mindre socialbidragstagare.

 15. Dan

  2016-08-14 den 18:45

  En gammal välbeprövad borgarmetod.Låt arbetarklassen jaga de som har det ännu sämre än dom själva och under tiden kan de välbeställda leende roffa åt sig ännu mer. Tyvärr verkar ju de flesta LO-medlemmarna svälja propagandan:(

 16. Christer

  2016-08-14 den 17:33

  Så j\’vla sjukt att sparka på folk som redan ligger ner, jag skulle nog inte räkna mig själv som fattig men jag har precis så jag klara mig och det är jag nöjd med. Jag ser gärna att mina pengar hjälper de som har det värre ställt än mig. Att kränka en person på det här sättet är helt j\’vla sjukt. Men det är väl så här vi kommer att få räkna med satt det kommer att vara, rika ska bli rikare och fattiga fattigare och helt borta.

 17. Therese

  2016-08-14 den 14:44

  Är dom totalt störda el???

 18. Elisabet

  2016-08-14 den 13:38

  Fy för den lede! Varför inte göra något åt alla skattefuskare? Jag och sambon klarar oss precis utan socialbidrag. Tycker synd om alla fattiga som ska kontrolleras! Jag vet inte vad jag ska säga, blir nästan stum!

 19. Per.Arrhenius

  2016-08-14 den 13:04

  Ta bort alla fallskärmsavtal för dirikrörer istället. Men det är som vanligt i Moderaternas Sverige. Fattigare blir fattigare och rika blir ännu rikare. Fy faaan

 20. Isabella

  2016-07-17 den 19:55

  Man ska inte kasta sten i glashus det har mina föräldrar lärt mig! Att ge sig på dom som redan ligger är ganska fegt, ger er på alla skattefuskare, skattesmitare..skulle dom göra rätt för sig så skulle Sveriges ekonomi se betydligt bättre ut och människor skulle slippa leva i fattigdom!!!!

 21. Bengt Erixon

  2016-07-13 den 11:36

  Min fråga till Anna, om det ska löna sig att jobba, varför höjer ni inte lönerna för alla låginkomsttagare och sänker skatten för dom samma istället för att sänka bidrag till folk som INTE jobbar? Jag kan svara för dig för jag VET varför du vill sänka bidragen. Du höjer inte låga löner samt sänker skatter för att du vill egentligen inte att allt arbete ska löna sig, du sänker bidragen för att skapa större klyftor så du får mer makt. Ju mer splittrat ett land är ju mer makt får politiker. Och kanske lite mer klirr i sin egen kista om du har tur!?

  \”Etta är Stefan Löfven (S) med 156.000 kronor per månad.

  Tvåa Anna Kinberg Batra (M) med 144.000.

  Det ger dem 1,9 respektive 1,7 miljoner kronor i årsinkomst.

  Jan Björklund (FP) och Annie Lööf (C), som varit statsråd, har fortfarande garanterad statsrådslön på 124.000 kronor. Från den dras riksdagsarvodet på 61.000 och partiledararvoden.

  Björklunds arvode från sitt parti är mindre än Lööfs\”

  Och dom pengarna är \”NI\” väl, väl förtjänta!? För ni verkar ju värna om dom svagaste/fattigaste\”!\”

  Jag kräver fortsatt att ingen får bli politiker förrän dom levt 3 år i förorten och varit tvungna att ta hand om sig själva i allt, från scratch! Ingen hjälp av andra, ingen snabbfil till arbete, inget räksmörgåsjobb. Bara vanligt kneg om ni kan få något, får inte använda sig av högutbildning för att få jobbet. Sen kan ni komma och försöka styra landet.

  http://omni.se/lofven-hogst-lon-kinberg-batra-inte-langt-ifran/a/756973d5-6771-4bac-9e82-bc0711f207f0
  http://www.dn.se/ekonomi/kinberg-batra-fajtas-med-statsministern-om-hogsta-lonen/

 22. Anna Sandblom

  2016-07-13 den 09:57

  Seriöst.. jag blir så jävla arg så de brinner i huvet.
  Hur fan tänker ni.. ska en grupp granskas ska alla. Kanske ska ta å göra en genomgång av alla i regeringen först sen göra det till offentlig handling. Tror ni kan hitta mycket fusk och svarta oärliga pengar och tillhörigheter.
  Men gör så.. slå ner dom som är fattiga och sjuka.. som redan kämpar för att överleva och sparka gärna lite extra när dom ligger.
  Sen kan ni gå hem till era äckliga feta villor och löner som skulle ge massor med människor arbete.
  Snacka kan ni göra när era löner är densamma som \”vanliga\” människors.
  Hoppas att ni någon gång hamnar i samma situation.. eller varför inte byta liv en vecka med någon av alla dom barnfamiljer, gamla, sjuka och ensamstående. Men ni kommer väl inte fatta ändå.

  Å nån vänlig hälsning kan ni glömma!!!
  // Anna

 23. Halez Al-kassab

  2016-07-13 den 07:48

  Om folk är fattiga då felet ligger på politiker som mobbbar människor istället att de underlättar deras liv.
  Arbetsmarknad och Arbetsförmedling öppnar sina dörrar för människor som har sina kontanter på olika stadsdelar och förvaltningar och förseningar.
  Orättvist.

 24. Gunnel

  2016-07-13 den 07:06

  Det bästa sätter för politikerna är att börja följa upp hur skattemedel används. Pengarna tippas i ett stort hål utan kontroll, man ger varandra jobb och pensioner, se Riksskatteverket där man kanske får gå från sitt jobb men behålla en massa förmåner. Nej kära politiker, kontrollera vart pengarna tar vägen och håll koll på era egna vänner. Hur mycket pension betalas ut till alla som fått lämna sina uppdrag på grund av fusk eller annat. Dra in detta först.

 25. Linda

  2016-07-12 den 13:03

  Är det första april, eller? Sparka på dem som redan ligger ner….
  Fy fan! Lägg den energin och kraften på att hämta hem alla miljarder i utlandet, alla skattefifflande politiker och företagare i Sverige.

 26. Irene

  2016-07-09 den 21:39

  När ska ni politiker göra rätt för de bidrag ni får trotts att ni har en månadslön som motsvarar ett årslön? När kan ni tänka er att göra avkall på era bidrag

 27. A J

  2016-07-08 den 12:40

  Alla Politiker är ena riktiga RÖVHÅL !
  Dem är rädda för att visa upp sin egen smutsiga byk medan dem anklagar andra för att fuska, avskeda hela jävla högen och sätt in dem som faktiskt tänker på vårt land och dess innevånare och inte på hur man kan fuska med bidrag genom egna bolag och det är många ex politiker som fuskar med det.
  Kräver man något av oss så skall politikerna göra det samma. Sluta upp ge dem fallskärmar och gratis superbidrag i åratal medan sånt inte gäller för dem vanliga i sverige, får vi sparken så är det tack adjö och detsamma skall gälla dem högtravande fuskande politikerna.

 28. Eva Lindgren

  2016-07-08 den 11:16

  Ska man skratta eller gråta. Vilket ufo. Rikemansbarn har gräddfil in i politiken oavsett intellektuell nivå.

 29. Kerstin nordström

  2016-07-07 den 17:51

  Helt sanslöst..fruktansvärt ..

 30. Ulla Björklund

  2016-07-07 den 11:49

  Det är för jävligt!Hoppas att folk tänker efter rösta inte på moderaterna!

 31. Kalle

  2016-07-07 den 10:51

  Här ser ni vad hon menar med att de som inte bor i stock(Girighets)holm är dummare. Hon fattar inte att hon uppvisar det motsatta. Men hon lever ju i en annan värld \”de svältföddas\” lol

 32. susanna Hjelm

  2016-05-04 den 22:56

  Hitta synda bockar att välja ut de fattiga hiarkin lever den som e utan synd kan kasta första stenen att generalisera

 33. Halez

  2016-05-02 den 14:55

  Det betyder riktigt misshandel för fattiga äldre .

 34. Swerre Göthberg

  2016-05-01 den 14:55

  Kolla dom rika i stället: mer pengar att hämta och deras fusk är grövre, drabbar dessutom alla oss andra.

 35. Thore Härdelin

  2016-05-01 den 09:52

  Enligt en gammal regel så krävs det många fattiga för att göra en rik.

 36. Pingback: Anna Kinberg Batra, ytterligare en som sparkar på utsatta människor… | Finns mitt Sverige kvar ?

 37. Mia

  2016-04-30 den 17:58

  Fy alltså!! Blir både arg och ledsen. Jag är en av många som är ensamstående och sjukskriven.. jag har inte valt att bli sjuk. Jag skulle göra vad som hälst för att kunna bli frisk och jobba. Jag är utbildad undersköterska jag älskade mitt jobb ville plugga vidare till spec uska inom paliativ vård innan jag blev sjuk. Men en dag rasade allt idag är jag *bara* 39 år jag kan inte gå mer än 500 meter utan kroppen skriker av smärta. Jag sover 3 timmar per dygn. Men ligger i sängen stora delar av dygnet. Förutom när jag ska laga mat eller försöka vara med mina älskade barn. Jag har 5 diskbråck som läkarna vägrar operera. Jag har svår MECFS/fibromyalgi… fast det är ju inga sjukdommar anser vissa läkare/ har även CPTSD pga att jag som liten blev sexuellt utnyttjand psykiskt misshandlad i tidiga tonåren blev jag svårt våldtagen.. men jag va stark bet ihop levde ett lyckligt liv fram tills 3 årsen då jag fullkomligt bröt ihop.. jag har alltid varit en lugn och städad person. Har alltid betalt skatt och jobbat. Nu är jag sjuk och jag straffas för att vara sjuk… fyyy faan för Moderatsvin…

 38. Jessica

  2016-04-30 den 16:19

  Så oförskämt. De vill sänka sänka skatten för de rika. Och tränga sig in i oskyldigas hem bara för de är fattig och behöver hjälp.
  Så hänsynslösa de är.

 39. Elisabeth

  2016-04-30 den 11:11

  Nej acceptera inte förslaget ! Kontrollera de rika skattefuskarna istället !

 40. Elisabeth

  2016-04-30 den 11:09

  Det här är helt galet !Tänker inte moderaterna på att detta är kränkande . Det finns väl större anledning kontollera sina egna med bluff och skattesmitare . Jag är inte moderat!!!

 41. Börs Anders Öhman

  2016-04-30 den 10:30

  Följ (M) partiet till den nya (M)isären. Låt pengarna rulla för de rika och huvuden för de fattiga. Jä(M)ställdhet!

 42. Börje Epäilys

  2016-04-30 den 01:46

  Gör någonting åt skattesmitarna istället som placerar massor av miljoner utomlands. Våra skattepengar ska inte hamna i skatteparadis utomlands utan användas till sjukvården, skolor och annan viktig infrastruktur i det svenska samhället. Det är rent vansinne att ge sig på de sjuka och svaga och beskylla dem för att fuska med bidragspengar när de inte har medel att kunna fuska med! Håll rent framför er egen dörr istället och gör någonting åt det gigantiska fusket hos er som har stora inkomster och som sysslar med omfattande skattefusk där storbankerna är inblandade! Samhället fråntar de handikappade deras assistansersättning och deras gode män förskingrar deras inkomster så är det inte så konstigt att jag vill spy galla över Moderaternas parti! Usch för sådana som er!

 43. Anders

  2016-04-29 den 22:41

  Överklasspussy

 44. david

  2016-04-29 den 21:36

  vänsterblocket har många väljare bland höginkomsttagare också. det är skumt.. jag har en rätt hög lön (programmerare, nördarnas revansch är här), men jag dras verkligen inte till de grundläggande \”filosofier\” som högerblocket utgår från.

  det känns alltid som att högerns idéer är mindre \”rättvisa\” på nåt sätt. eller kanske utgår från en definition av ordet \”rättvist\” som inte stämmer för mig..

 45. Tom persson

  2016-04-29 den 19:19

  Källa Tack vill gärna dubbelkolla ifall det stämmer eller inte!

  • Gunilla

   2016-08-17 den 02:23

   precis vad jag också tänkte.

 46. Birgitta Aronson

  2016-04-29 den 18:27

  Hur kan hon prata om ordning och reda när det flödar ut skattepengar ur landet…oförståeligt.

 47. Pingback: Skam går på torra land……………………………. | Björn Alvebrand

 48. Malin ljungholm Fransson

  2016-04-29 den 13:39

  Ursäkta språket men vilken J-a ras fi……a hon är och vilket J-a bajsparti.
  Sparka på dom svaga och roffa åt er mer själva…..fy fan.

 49. Nils A

  2016-04-29 den 00:02

  ändå så har (M) massor av väljare i dom lågavlönades skaror

  • Yvonne Larsson

   2016-05-03 den 07:57

   Man blir mörkrädd

  • Lisbeth B Åkerman

   2016-08-15 den 02:58

   Det beror på s k negativ referenstillhörighet, att man låtsas vara en av dem man vill tillhöra. En sorglig företeelse. Beror på också, att moderaterna lurar människor med sin vältalighet och förslagenheten att fara med osanning för att man själv tjänar på¨det. Det är en smärtsam upptäckt att det inte är förenat med skam att lura oskuldsfulla människor.

 50. Carina

  2016-04-28 den 21:59

  Allvarligt jaga skattesmitare istället för folk som inte har en inkomst eller ett jobb.

 51. Lena nordin

  2016-04-28 den 21:19

  Röstar inte på moderaterna inte Heller de andra liberalerna SD kd
  Men det är självklart.
  Jag tillhör den fattiga befolkningen.
  Hoppas alltid på bättre tider.

 52. Thomas Skoglund

  2016-04-28 den 16:38

  Man kanske skulle sopa rent framför sin egen dörr först. Panama mm

  • Ulla

   2016-07-08 den 12:29

   Håller med dig, genom sig själv känner man andra. Det pågår mycket fusk bland dem som redan har pengar. För att dölja sanningen pekar man på de sämst ställda. Fy attan

  • anita höög utter

   2016-08-14 den 22:12

   Håller helt och hållet med dig! Dom gör väl allt för att dra vanliga knegare på pengar! Och vad skulle dom göra utan oss knegare som jobbat för knegarlön! Är pensionär idag och har mindre än dom har per dag! Sjukt det är vad det är! Ensamstående pensionärer skall inte existera! Fy vilken orättvisa! Pensionär!??????!

 53. harriet johanssob

  2016-04-28 den 14:55

  Som vanligt går m på de fattiga, hörde inget ifrån henne betr de rikas skattefuskande. Fy f..

  • Mona

   2016-08-14 den 17:24

   Ställa Krav men knip igen ditt puco är det några som är parasiter så är det hela jäkla politikeretablesimanget. Alla jäkla politiker är utsugare ur den gemensamma kassan som ska Gynna hela Svenska folket . Så Moderatparasit knip igen o rensa ut med början hos dej själv

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp