ARBETSLIV

Mordet på HVB-hemmet: Anhörig lägger skulden på politikerna

MÖLNDAL| Under måndagen dödades en 22-årig kvinna i samband med ett urartat bråk på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal söder om Göteborg. Händelsen har chockat många och nu lägger en av offrets anhöriga skulden på politikerna.


Enligt tidningen Expressen hade 22-åriga Alexandra Mezher bara hunnit jobba på HVB-hemmet i några månader före det tragiska mordet inträffade under måndagen.

En 15-åring är anhållen och misstänks för mord alternativt dråp enligt polisen. Enligt uppgift misstänks 15-åringen ha huggt Alexandra Mezher i ryggen med en kniv. Händelsen inträffade tidigt på morgonen. Polisens larm kom in klockan 07.46. Exakt vad som har hänt är för närvarande oklart.

Facket stöttar drabbade arbetskamrater

Kollegor runt om i Sverige har hedrat minnet av Alexandra Mezher under dagen. Fackförbundet Kommunal uppger att de har arbetat med att stötta den direkt drabbade personalen på olika vis.

I ett meddelande på Facebook strax före 00.00-tiden natten till tisdag skrev den lokala fackklubben deras tankar var med familjen och arbetskamraterna som förlorat en familjemedlem och kollega.

https://www.facebook.com/kommunalmolndal/photos/a.424428360978562.100757.424367917651273/982361348518591/?type=3&theater

Höjer rösten mot politikerna

I tidningen Expressen intervjuas Alexandra Mezhers familj och släktingar. Hennes familj beskriver henne med varma ord och berättar att hon drevs av att göra gott och att hon ville alla väl. Familjen som själva är flyktingar från Libanon sparkar uppåt mot systemet när skuldfrågan kommer på tal.

Alexandra Mezhers ena kusin riktar blicken mot systemet och politikerna som är ytterst ansvariga för att arbetare tvingas arbeta under de förhållanden hans kusin gjorde.

– Det är de svenska politikernas fel att hon är död, säger han till Expressen.

I intervjun tillägger Expressen att ett HVB-hem är ett hem för vård eller boende. Verksamheten som bedrivs är, enligt Socialstyrelsen, inriktad på omvårdnad, stöd eller fostran. Företaget bakom HVB-hemmet heter HVB Living Nordic AB. Bolaget registrerades i mars 2014. Bolagets ägare heter Per Karlzon och är en välkänd kapitalist i Göteborg.

Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top