Kontakta oss

INRIKES

Nazister anordnade soppkök för hemlösa – åt upp maten själva

Publicerat

den

GÖTEBORG| Aktivister från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen skulle dela ut soppa till hemlösa i Göteborg idag, men enligt ögonvittnen som bevakade nazisterna ifråga delades inte en enda droppe soppa ut till behövande. Nazisterna däremot blev mätta och belåtna.

Under lördag förmiddag samlades aktivister från nazistiska Svenska Motståndsrörelsen i en manifestation på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Syftet med manifestationen var enligt nazisterna själva att dela ut soppa till ”svenska hemlösa” – en strategi för att skapa motsättningar mellan de svagaste grupperna i samhället.

Snabbt samlades protesterande antirasister på torget och vid 14-tiden anlände en pro-kurdisk demonstration som gick i protest mot det pågående folkmordet mot den kurdiska minoriteten i Turkiet. Efter att den 300 personer starka kurdvänliga demonstrationen avslutats anslöt sig flera därifrån till den antirasistiska demonstrationen.

Antirasister på plats kunde rapportera att ingen ville äta av rasisternas soppa – de enda som åt av soppan var SMR-aktivisterna själva. Klockan 15 avslutade nazisterna sin demonstration, en timme tidigare än planerat, utan att ha delat ut en enda tallrik soppa till någon hemlös.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se