INRIKES

Nazistisk terrororganisation hyllar Socialdemokraternas utvisningspolitik!

SOCIALDEMOKRATERNAS FLYKTINGPOLITIK| Efter att polisen hade säkerställt regeringens nya asyllinje och deporterat 50 afghaner till krigets Afghanistan fick S+MP-linjen oväntat stöd från en av Nordiska Motståndsrörelsens ledare.

Det var timmarna efter utvisningen av ett 50-tal afghaner från Migrationsverket i Märsta som Pär Sjögren från Nordiska Motståndsrörelsen gick ut och hyllade regeringens nya flyktingpolitik. ”Bra” skrev han när den högervridna nyhetssajten Nyheter Idag rapporterade om utvisningarna. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus var flera av de utvisade under 18 år.

På Twitter svarar en främlingsfientlig sympatisör att utvisningarna är att betrakta som en ”fis i rymden”. Pär Sjögren förklarar då att regeringens flyktingpolitik är bättre än inget.

 

Brottsbelastad mötesstörare

Pär Sjögren tillhör det absoluta toppskiktet i Nordiska Motståndsrörelsen. Sedan 2014 är han ersättare i Borlänges kommunfullmäktige där han representerar nazistpartiet på ett mandat från Sverigedemokraterna. Sjögrens brottsregister är gediget och han är bland annat dömd för flera vapenbrott, grov misshandel, grovt rattfylleri och narkotikabrott.

2013 stormade Sjögren och andra NMR-medlemmar ett vänsterpartistiskt möte i Ludvika. I samband med den nazistiska mötesstörningen misshandlades V-politikern Daniel Riazat med en flaska mot huvudet. För sin medverkan i attacken dömdes Sjögren för ofredande och brott mot knivlagen.

Nazistisk terrororganisation

Nordiska motståndsrörelsen är Nordens mest våldsamma terrororganisation. Organisationens medlemmar kallar sig antingen för nationalister eller nationalsocialister och har flera mord och mordförsök på sina samveten. Ledningen som styr organisationen har sitt säte i Dalarna och uppmanar sina anhängare att beväpna sig. Flera aktivister har dömts för brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen.

Expo granskade i början av 2014 119 aktivister och fann att under 2013 var 65 av dessa dömda för brott. 51 % var dömda för olika typer av våld såsom mord, misshandel och våldsamt upplopp. 49 % hade varit dömda för vapenbrott, och 17 % hade vid ett eller flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp.

NMR är öppna med att de vill försöka genomföra en väpnad nationalsocialistisk revolution i Sverige. NMR har aviserat att de tänker ställa upp i flera svenska kommunval och i riksdagsvalet 2018. Efter organisationens senaste dödsmisshandel av en antifascist i Helsingfors gick NMR ut och kallade dödsmisshandeln för ”disciplinär”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp