Kontakta oss

UTRIKES

Netanyahu: ”Israel är inte ett land för alla dess medborgare”

Publicerat

den

APARTHEIDSTATEN Araber och homosexuella är också människor, skrev den israeliska skådespelerskan på sin Instagram. Det fick Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att flyga i taket. I ett uttalande riktat mot skådespelerskan skriver Netanyahu att Israel bara är till för judarna.

Skådespelerskan Rotem Sela reagerade över antiarabisk retorik på israelisk tv. På Instagram skrev hon ett argt inlägg där hon undrade när regeringen ska berätta för allmänheten att Israel är ett land för alla israeliska medborgare.

”När kommer någon i regeringen att berätta för allmänheten att detta är ett land av alla sina medborgare, och alla människor är födda lika.” skrev Rotem Sela.

Skådespelerskans inlägg fick Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att reagera. På sociala medier har Netanyahu publicerat ett offentligt uttalande där han skriver att Israel inte är till för alla israeliska medborgare. Enligt premiärministern är Israel endast till för judarna, ingen annan.

”Viktig korrigering: Israel är inte ett land för alla dess medborgare. Enligt nationalstatslagen som vi fick igenom, är Israel den judiska nationens nationalstat – och endast det.” skriver Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahus uttalande har hittills inte mött några som helst fördömanden från det internationella samfundet.

Källa: Jerusalem Post.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se