UTRIKES

Noam Chomsky fullkomligt slaktar Trump-regeringen!

USA| När en av världens ledande omvärldsanalytiker, Noam Chomsky, ger sin syn på Trump-regeringens nya miljöpolicy slutar det med en 20 minuter lång slakt av regeringens nya linje. Chomsky varnar för att effekterna av den kommer bli katastrofala. Chomsky menar att mannen bakom USA:s nya linje, senator Jim Inhofe, är en kristen fundamentalist som anser att den globala uppvärmningen är Guds vilja.

När Chomsky kommenterar Trump-administrationens budget kallar han den för en otäck attack mot arbetarklassen. Budgeten innebär bland annat skattelättnader för Wallstreet-gräddan och övriga makteliten samtidigt som landets miljontals fattiga förväntas få det extremt mycket sämre. När Chomsky tar upp Trump-regeringens nya konservativa Steve Bannon-linje kallar han den för ”talibanisering av Amerika”.

Noam Chomsky ger en dyster bild av framtiden. Det blir inte bättre av att en av världens ledande kapitalistiska stater bedriver aktiv forskarförnekelse heller.

Flyktingkrisen

På grund av klimatförändringarna kommer mänskligheten bland annat få se tiotals miljoner fly från Bangladesh i samband med att vattennivåerna höjs. Något som kommer få dagens flyktingströmmar att se ut som en tebjudning i jämförelse. I södra Asien riskerar Himalayas sinande glaciärer leda till vattenbrist för uppemot 300 miljoner människor inom en överskådlig framtid.

Dagens så kallade flyktingkris är egentligen svåra omfattande moraliska och kulturella kriser i västvärlden. Det slår Chomsky fast när han kommer till flyktingfrågan. ”Först förstör vi dem, sen straffar vi dem för att de försöker fly från ruinerna vi har skapat. Vi har namn för det, vi kallar det för flyktingkris.” säger Noam Chomsky.

Världens främsta omvärldsanalytiker

Noam Chomsky är professor vid Massachusetts Institute of Technology, MiT, och anses vara en av världens främsta omvärldsanalytiker. Han är känd för att tala klarspråk och strunta i politisk korrekthet, något som bland annat har lett att han fått inreseförbud till Israel. Chomsky beskrivs som ”den moderna lingvistikens fader” och har utöver lingvistiken påverkat en rad vetenskapsområden som till exempel analytisk filosofi, kognitionsvetenskap, artificiell intelligens, datalogi, logik, matematik och psykologi.

Se Noam Chomskys analys ovan.

Maria Johansson – Foto: Skärmavbild Youtube.
maria.johansson@aktuelltfokus.se

To Top